Hírek

2017.06.15. 18:20

Sültek és mulatságok - Pénteken tűztánccal startol a VI. Pusztacsói Malacfesztivál

PUSZTACSÓ - 2012-ben a faluközpont megújítása és az új játszótér átadása adta az ötletet, hogy a szokásos falunapi programok mellett egy új rendezvényt, a Malacfesztivált is útjára indítsák a falu vezetői.

Tersztyánszky Krisztina

A péntek estéken általában a tábortűz, a hagyományápolás és a közös éneklés adta meg az alaphangulatot a másnapi egész napos rendezvényhez a Boglya Népzenei Együttessel és a Gencsapáti Hagyományőrzőkkel. Idén 22 órától pedig a Be-Jó táncegyüttes tűztáncát láthatjuk. Szombaton a megnyitó után Jó ebédhez szól a nóta Varga Tamás énekes-harmonikás közreműködésével.

A tavalyi győztesek, a kőszegi iparosok csapata
Fotó: Archív

Napközben a Pusztacsóért Egyesület tagjai zsűrizik a malacsütő verseny folyamatát, ahol nagy hangsúlyt kap az egységes megjelenés és a szakszerűség. Összesen 13 helyszínen forognak a malacsültek, amelyeket 15 óra után lehet megkóstolni.

A szombat délutáni műsor a Lukácsházi Gyöngyház Óvoda előadásával kezdődik, őket követik a kőszegi Be-Jó táncosai. Délután malacos jelmezesek versenye kezdődik, amelyre a helyszínen lehet nevezni. A gyerekeket sok szeretettel várják 15 órától Tompeti és barátai gyermekműsorára.

Az apróságok egész nap élvezhetik az ingyenes ugrálóvárat, részt vehetnek habpartin és pónilovagláson is. 16 órától Sós Fecó és Hencsy, 18 órától pedig Bunyós Pityu szórakoztatja a mulatni vágyókat. Az est tánczenéjét a Hello zenekar szolgáltatja. Mindenkit sok szeretettel várnak június 16-án és 17-én, pénteken és szombaton Pusztacsóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!