Hírek

2013.05.14. 09:28

Szabadi István válasza

Szabadi István becstelennek nevezi Tompa László (Pro Körmend) és Wrzava Miklós (Szolidaritás) a Vas Népében megjelent nyílt levelét.

Burkon László

A református lelkész, önkormányzati képviselő szerint nyílt levelet akkor szoktak írni, ha már semmilyen más próbálkozás nem vezetett eredményre, de erről ebben az esetben szó sincs. Ezt írja: "Önök arra szólítottak fel, hogy mondjak le a Holokauszt Bizottságban betöltött tagságomról, mivel részt vettem Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő (Jobbik) előadásán.

Azzal érvelnek, hogy ez a viselkedés súlyosan sérti annak a 208 körmendi zsidó embernek az emlékét, akiket Körmendről elhurcoltak. A bizottsági tagságot azért fogadtam el és vállalom továbbra is, mert mélységesen fáj minden ártatlanul elpusztított embertársunk halála, legyen az zsidó, magyar vagy bármelyik nációhoz tartozó.

Gyöngyösi Márton előadását pedig azért hallgattam meg, mert személyesen akartam meggyőződni arról, hogy igaz-e vagy sem, amiért őt ország-világ előtt meghurcolták. És még Önök beszélnek etikáról, amikor az előadás előtt a transzparenseiken gúnyolták Gyöngyösi Mártont?

Az Önök cselekedete etikátlan és kétszínű, mivel éppen ezzel a tettükkel gyalázzák meg zsidó mártír honfitársaink emlékét" - fogalmaz a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!