Hírek

2013.01.04. 15:49

Szabó Erika is megtekintette az új sárvári okmányirodát

Sárvár - Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára is részt vett pénteken a Sárvári Járási Hivatal átadásán.

Nagy Ildikó

A hetedik járási hivatal megnyitóját tartották ma Sárváron. Az ünnepségen dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára és helyettese, dr. Zöld-Nagy Viktória is részt vett. A vasi járási hivatalok vezetői mellett a sárvári hivatal dolgozói is jelen voltak, akikhez elsőként Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott szólt, hangsúlyozva: nagy és szép feladat előtt állnak, munkájukhoz a szakmai felkészültség mellett elhivatottság is szükségeltetik. A kormánymegbízott köszönetet mondott az önkormányzatoknak, amelyek együttműködésükkel segítették a közigazgatás átalakításának ezen fontos lépését. Külön köszönet járt a járási székhelyek önkormányzatainak, közülük is elsőként a sárvárinak, amely az okmányiroda új helyen történő kialakítását anyagilag is segítette.

dr. Szabó Erika (balról a második) vendéglátóival az új sárvári okmányirodában (Fotó: Kiss Teodóra)

- Nem ez a végső cél, de most megállunk egy pillanatra ünnepelni  - mondta dr. Szabó Erika, aki a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelőjének, Magyary Zoltánnak gondolatát idézte, mondván: a közigazgatás a közösségről szól. Hangsúlyozta: a kormány az év végére mintegy ajándékként nyújtja át az állampolgároknak a kormányablakok rendszerét, amely egyszerűbb, kényelmesebb ügyintézést tesz majd lehetővé.  - Nem olyan hajóra szálltunk, amelyik simán megy a vízen  - mondta az államtitkár, aki az indulás után felvetődő kérdések megválaszolásához és feladatuk minél jobb ellátáshoz erőt és kitartást kívánt a hivatalok dolgozóinak.

Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke a járások történelmi hátteréről, Kondora István sárvári polgármester a járási székhely presztízséről beszélt, dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője pedig megígérte: kollégáival azon munkálkodnak, hogy megszolgálják a beléjük vetett bizalmat. Az ünnepség résztvevői megtekinthették az új okmányirodát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!