Hírek

2009.05.13. 02:23

Számítógépet kapott a mentőszolgálat

Sárvár - A Sárvár és Kistérsége Többcélú Kistérségi Társulás számítógéppel ajándékozta meg a mentőszolgálatot. Hamarosan a répcelaki mentők is kapnak egy hasonló komputert.

Varga Nóra

Ünnepélyes keretek között vehették át tegnap délelőtt a sárvári mentők Patyi Elemértől, a kistérségi társulás elnökétől és Kondora Istvántól, Sárvár alpolgármesterétől egy 250 ezer forint értékű asztali számítógépet és a hozzá tartozó programokat. Hamarosan a répcelaki mentők is kapnak egy hasonló komputert. A kistérség településein dolgozó jegyzőknek pedig hordozható számítógépet vásárol a kistérségi társulás.

Patyi Elemér hangsúlyozta, a kistérségi társulás nem először támogat komoly kezdeményezéseket. A számítógéppel a helyi mentőszolgálat technikai felszereltségét kívánták bővíteni. Hozzátette, ha az anyagi lehetőségeik engedik, akkor a jövőben is segíteni szeretnék a mentőszolgálatot. Kondora István reméli, hogy a számítógép használatával a mentők napi munkája rugalmasabb és gyorsabb lesz. Továbbá a továbbképzések, tanfolyamok elvégzéséhez is segítséget nyújt az új és modern berendezés.

Kovács László, a mentőszolgálat munkatársa, aki egyben Gérce polgármestere, köszönetét fejezte ki a kistérségi társulásnak, hogy megvásárolták ezt a számítógépet. Jól jött a komputer, mivel a korábban használtak közül az egyik nemrég tönkrement. Az állomáson 24-en teljesítenek szolgálatot, az ő munkájukat könnyíti meg a számítógép. A nagy társadalmi összefogással megvalósult állomásépület felújítását is összefoglalta néhány mondatban Kovács László. A sárvári mentők tavaly március végén döntöttek úgy, nem várnak az állami támogatásra, saját maguk állnak neki a rossz állapotban lévő épület megújításának. Az ápolók, az orvosok és a mentőtisztek a munkaidejük letelte után a mentőorvosi szoba, a raktár, a konyha, a belső terek megújításán dolgoztak. Ebben a helyi vállalkozók, az önkormányzat, a kistérségi társulás és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sokat segített nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!