Hírek

2017.05.01. 12:37

Száz torokból szállt az énekszó – Retrófelvonulást tartottak Vépen

Vép – Hiányzott a langymeleg felvonulóidő, mégis sokan csatlakoztak a május 1-jei lufis, zászlós, bolondos menethez a városban.

Tóth Kata

Nem volt sorakozó, tribün, krepp papírszoknyák, és ünnepelt vezetők képmásait sem kellett cipelniük a résztvevőknek. Szóval nem volt kötelező a vidámság hétfőn Vépen, mégis legalább százan vonultak fel délelőtt önként és dalolva a város utcáin. 2011 óta része a városi május elsejéknek a retrófelvonulás, idén se szakítottak a hagyománnyal.

A művelődési háztól indult a jókedvű, zászlókkal és piros, fehér és zöld lufikkal felszerelkezett társaság, és a vépiek ajkáról ki se fogyott a nóta. A legfiatalabbakon kívül – akik rendületlenül fújták a szappanbuborékot a menet elején – senkinek nem okozott gondot a Mint a mókus, az „egy a jelszónk, tartós béke", az úttörőinduló és az Itt van május 1-je éneklése.

Az önkéntes tűzoltók vezették fel az embereket kék villogóval, dudaszóval, szirénával és harsogó mozgalmi dalokkal a Kolozsvári utcából a Rákóczi, majd a Deák utcáig. Ott Török Sándor képviselő portájánál pihenőt tartottak – a háziak megvendégelték őket. Házi pálinkát, hatlapost, üdítőt kínáltak a felvonulóknak, akik a következő megállónál, Dömötör Gábor képviselő házánál repetázhattak. Onnan a Radetzky-induló dallamaira masírozott a csapat a sportpályáig, a piknik helyszínére. Hetven lufival, tíz kiló virslivel és sok sörrel készültek a szervezők május 1-jére. És bár nem volt kimondott felvonulóidő, a végállomásnál jól fogyott a sör és a virsli is, amit jegyre kaptak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!