Hírek

2016.10.06. 19:00

Szebb és nagyobb lesz a játszótér

Alsószölnök - Kiszolgáltak már a játszóeszközök és a padok, és szerencsére van forrás újra- illetve újjáépíteni, bővíteni a teret.

Bakos Ágnes

- Innen az egyik elemet el is kellett távolítani - mutatta a játszóeszköz helyét Monek Zsolt polgármester az alsószölnöki játszótéren. Még mindig mutatósak a padok és az ülőalkalmatosságok, de már látszik rajtuk, hogy javításra, felújításra, sőt, itt-ott pótlásra szorultak. Adódott lehetőség a játszótér teljes felújítására, sőt bővítésére is - számolt be a polgármester. Egy nagyszabású, szlovén-magyar programba kapcsolódott be a község. Zöld terek bővítéséről, elsősorban turisztikai fejlesztésekről szól a nagyszabású program, amelyből Alsószölnök egy játszótér erejéig veszi ki a részét.

- Mi vagyunk benne a legkisebb költségvetéssel, mindössze 4 millió forintról van szó - ismertette Monek Zsolt.

Monek Zsolt, Alsószölnök polgármestere megmutatta a már tízéves játszóteret, amit még az idei évben teljesen megújítanak
Fotó: Szendi Péter

Takaros kis parkot alakítanak ki a pénzből, és nem is várnak a munkákkal: még idén elkészülnek vele. December végére kell meglennie, hivatalosan, de természetesen amíg leesik a hó, addig szeretnének végezni a teljes felújítással. Szép fasor veszi most körül a játszóteret, a fákon túl egy kis rét, arrafelé is bővül a terület. Azzal voltak már terveik, például (időjá-
rásálló) épületmakettek helyének tervezték, vagy egy másik, állami támogatású programban felnőtt játszótérnek. Most ez a lehetőség adódott, természetesen élnek vele. Nem véletlen a fejlesztési terv: kihasznált az alsószölnöki játszótér, még szentgotthárdi gyerekeket is hoznak ide kikapcsolódni. A felújítással még kényelmesebb dolga lesz a szülőknek, hiszen bevezetik a park területére a vizet - mutatta is a leendő kifolyó helyét a polgármester.

Mindent megterveztek, gyerekekből, vagyis a játszótér használóiból sincs hiány - mire kitavaszodik, arra már új játékok várják a kicsiket és nagyobbakat az alsószölnöki játszótéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!