Hírek

2014.03.19. 09:48

Széllökések miatt riaszt a meteorológia több vasi járásban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megye több járására elsőfokú riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint ma kora délutánig többfelé viharos (60-85 km/h) lökések kísérik az északnyugati szelet. Egy-egy helyen 85 km/h feletti széllökések is lehetnek, illetve a talajállapot függvényében kialakulhat por-, vagy homokvihar. A délutáni órákig elsősorban északkeleten egy-egy zivatar is létrejöhet. A zivatart (vagy erős záport) jég-, vagy hódara, és 80 km/h feletti széllökés is kísérheti. Délutántól fokozatosan mérséklődik a szél.

Vas megye több járására elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A várt legerősebb széllökések a megye kőszegi, szombathelyi, sárvári, vasvári és celldömölki járásában meghaladhatják a 70 km/h-t.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy szeles időben ne gyújtsanak tüzet, hiszen a lángok könnyen továbbterjedhetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!