Hírek

2014.08.31. 14:50

23 ifjú vadász tett fogadalmat a Nádasdy-vár udvarán

Sárvár - Huszonhárom ifjú vadász tett fogadalmat a Nádasdy-vár udvarán szombaton megrendezett megyei vadásznapon. Tizennégyen vehettek át elismerést.

Nagy Ildikó

Négy év után új helyszínen, a sárvári vár udvarán rendezték meg szombaton a megyei vadásznapot. A Nádasdyak ősi fészkében a szervezők nevében Gagyi István, a megyei vadászkamara és a Vasi Vadgazdálkodók Véd-egyletének elnöke, a rendezvényt nagy örömmel befogadó házigazdák részéről pedig Kondora István polgármester köszöntötte a résztvevőket.

- A vadásznap jó alkalom arra is, hogy megköszönjük a hivatásos vadászok munkáját. Ők azok, akik éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy védjék a vadállományt, megelőzzék a vadkárokat, gazdálkodjanak azzal, amit a természet rájuk bízott mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő. Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a vadászatról szóló törvény módosításáról, a szakmai érdekképviseletek által megfogalmazott javaslatokról beszélt. Az idei vadásznapi ökumenikus Hubertus misét Wimmer Roland plébános celebrálta, a szertartáson közreműködött Szentgyörgyi László református és Gyarmati István evangélikus lelkész. Az idén huszonhárom ifjú vadász köztük három nő tett fogadalmat, és tizennégyen (Bugán József, Czillinger Gyula, Szalai Csaba, Tima István, Böhm József, Glóbits Jenő, dr. Szalay Dezső, Börzsönyi András, Hollósi Gábor, dr. Takács Árpád, Pintér Róbert, Simon Tímea, Varga Aladár, illetve a Vas Megyei Vadászkürt Egyesület képviselője) vehettek át elismerést, emléklapot vagy pénzjutalmat. Kihirdették a Vas Megyei Diana Vadászhölgy Klub gyermekrajzpályázatának eredményét is, a vár hátsó traktusában pedig trófeákból, vadászati témájú festményekből, porcelánokból, fa- és csontfaragásokból nyílt kiállítás, amely szeptember első hetében még várja a látogatókat. A vár hátsó udvarán zajlott a főzőverseny: a legjobb vadpörköltet ezúttal a simasági Május 1. Vadásztársaság tagjai készítették, akik a vargányát sem felejtették ki a bográcsból. Az egyéb vadételek közül a Büki Csalitos Vadásztársaság erdeigomba-raguval tálalt szarvas steakje nyerte el a zsűri tagjainak tetszését. A Vas Megyei Vadászok Pálinkája címet Hegedüs Ervin feketeribizli pálinkája érdemelte ki, a vasi vadászok bora pedig egy évig Alasz Gábor blauburgere lesz.

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója a kamara Aranyérmét veszi át Gagyi István megyei vadászkamarai elnöktől. A háttérben dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke. Lenn: a legifjabb vadászhölgyek, Vörös Sára Diána, Vörös Róza Emma és Vörös Panna Zselyke a kiállításon

A Remete István Lövészversenyen Böröcz Nikolett, Puha Balázs, Farkas Imre, Szalai Tibor, illetve a noszlopi csapat végzett az élen.

Szakmai és szórakoztató programokról is gondoskodtak a szervezők: volt agarász, munkakutya, íjász- és katasztrófavédelmi bemutató, műsort adtak a sárvári mazsorettek, a kemenesmagasi citerások, a sárvári Regös együttes, este pedig Varga Miklós telt sátras koncertjével zárult az idei megyei vadásznap.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!