Hírek

2017.04.06. 15:45

Szentgotthárdon sosem lehet unatkozni

Itt mindig történik valami - ezzel a címmel adták ki az éves szentgotthárdi programtervet. Igazuk van, minden hétre jut egy kis szórakozás.

Vadas Krisztina

Mindenki megtalálhatja a kedvére valót: irodalmi estek, kulturális programok, koncertek, játszóházak, kézműves- foglalkozások - és még hosszan sorolhatnánk - szerepelnek a kínálatban.

TAVASZ

Épphogy felocsúdunk a téli melankóliából, máris remek programokra várják az érdeklődőket Szentgotthárdon. Idén a költészet napjára különleges rendezvénnyel készülnek. Április 12-én a színházban Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész kalauzolja majd az irodalom-kedvelőket a költészet világába. Másnap már a húsvét lesz a középpontban, április 13-án ünnepi játszóházba várják a gyermekeket a színház aulájába. A zenekedvelőkre is gondoltak: április 16-án Húsvéti fúvóskoncertet tartanak a sportcsarnokban. Májusban az anyák napját, a gyermeknapot kézműves-foglalkozásokkal ünneplik majd, de májusfát is állítanak - és persze kitáncoló buli is lesz.

NYÁR

Az év legmelegebb időszaka a nagyobb rendezvények, fesztiválok ideje lesz Vas megye délnyugati csücskében is. Június 28-án startol a Szerelmesek fesztiválja. Az ötnapos rendezvényen bemutatkozik minden művészeti ág egy-egy jeles képviselője, akik - természetesen a szerelem jegyében - előadásokat, beszélgetéseket, koncerteket tartanak. Ízelítőül: Gubás Gabi színésznő a Szabad-e a tested este? című zenei produkcióját mutatja be. Rudolf Péter és a Beugró stábja kifejezetten Szentgotthárdra szabott szerelmes improvizációs játékkal készül, Hevesi Krisztina szexuálpszichológus pedig Cupido mikroszkópja címmel tart előadást. A fesztivál zárásaként a Magna Cum Laude lép majd színpadra. Megtudtuk: tavaly több mint 5 ezer látogatója volt a rendezvénysorozatnak, idén még ennél is több vendégre számítanak a szervezők. A több mint negyedszázados hagyománnyal rendelkező Hopplá Könnyűzenei Fesztivált 2017-ben július 8-án tartják. A 28. alkalom sztárvendége Deák Bill Gyula lesz, de zenél majd a közönségnek a Blues Company, a RockInger, az ACDP és a Save Ass is.

A tavalyi Szerelmesek fesztiválja gálaműsorában fellépett a Copacabana brazil showtánccsopor
Fotó: Szendi Péter

A nyári forgatag a Történelmi Napokkal folytatódik július 28-30-a között. A programok során felelevenítik a szentgotthárdi csata eseményeit, lesz jelmezes felvonulás, hagyományőrzők, zenés-táncos produkciók és minden, ami a történelmi időket idézi. Sztárvendégként a Bikini együttest köszöntheti a közönség.

Augusztusban a művészeté lesz a főszerep: augusztus 9-e és 13-a között harmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Szentgotthárdi Művészeti Szabadnapok, ismertebb nevén a Tájidegen. Ismét az installációké, performanszoké és a publik artté lesz a főszerep.

Természetesen a hagyományos ünnepekről sem feledkeznek meg: lesznek programok az államalapítás ünnepén is.

ŐSZ-TÉL

Kicsit csendesebb időszaka lesz ez az évnek, de nem unalmasabb. Ősszel főként túrákra várják majd az érdeklődőket. Október 27-én azonban ismét nagy buli lesz a halloweeni tökpartin, amelyhez előzetesen kézműves-foglalkozások is kapcsolódnak. Az év végi ünnepek közeledtével a programok tematikája is ezekre épül: Mikulásváró, karácsonyi játszóház, adventi kézműveskedés, mézeskalács-díszítés színesíti majd a mindennapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!