Hírek

2015.12.16. 10:55

Szexuális erőszak és zsarolás is szerepel a vasi banda bűnei között

Szombathely – Személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, zsarolás és lopás – csak néhány vád az ötfős Vas megyei bűnbanda ellen. Most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Bakos Ágnes

Egyszerre ketten erőszakolták meg az öntudatlan fiatalt, akit korábban pénzzel próbáltak rávenni a szexuális aktusra, akkor sikertelenül, ez egyébként „tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítésnek” számít – olvasható a vádak felsorolásában. Az erőszak 2013. őszén történt. Ugyanekkor lakásukba zárták a fiatalt, hivatalosan „megfosztották személyi szabadságától”.

Zsarolás is szerepel a bűnlajstromban: egy másik sértettet arra kényszerítettek, hogy engedje be őket szülei házába, különben nyilvánosságra hoznak róla kompromittáló fotókat.

A banda lopás miatt is felel és nem „voltak válogatósak”, ami a zsákmányukat illeti: loptak arany ékszert, kerékpárokat és készpénzt is. A vád sorol még a bűnök között "rablás előkészületét" is – olvasható dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész szerdai közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!