Hírek

2009.06.05. 21:03

Szilveszteri buli Berlusconinál: szexi csajok, testőrök és egy titokzatos úr ádámkosztümben

Madrid/Róma/Prága - A madridi El País című lap közzétett néhányat azokból a kompromittálóknak tartott fényképekből, amelyek Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szardíniai villájában készültek újévkor. Fegyveres testőr, félmeztelen csajok és szabadon hagyott pénisz - ilyen szilveszteri buli politikai körökben. De kinek a fütyköse szurkálja a levegőt - a volt cseh kormányfő cáfol.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A balliberális spanyol lap csütörtök éjjel jelentette meg honlapján a felvételeket, amelyeket Antonello Zappadu szárd fotós készített Berlusconi Villa Certosa nevű házánál.


Egy kép a spanyol által közzétett ötből: hölgyekből nem volt hiány (A fotóra kattintva megnézheti a többi felvételt is) Fotó: elpais.com
 
A képeken többek között félmeztelen nők láthatók a medence körül, de megjelenik egy férfi is, csupaszon hagyott nemi szervvel. Ez utóbbi személyről Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje nemrégiben azt állította, hogy az Mirek Topolánek volt cseh kormányfő.      
 
Topolánek montázsnak, az európai választásra utalva pedig kampánymanővernek nevezte a fényképet. "Brutálisan beavatkoztak a magánéletembe" - idézte a politikust pénteken a tyden.cz internetes újság. "Nem hittem volna, hogy a szocialistáknak annyira fontos az EP-választás, hogy ilyen hihetetlen támadást intéznek ellenem" - fűzte hozzá. Topolánek már egy szerdai cseh tv-adásban kizárta, hogy meztelenül lefényképezték volna Berlusconi szardíniai villájában.
 
A fotókat annak ellenére a nyilvánosság elé tárták, hogy Berlusconi sürgetésére a római államügyészség zárolta őket, mondván, hogy közzétételük ellenkezik a magánélet sérthetetlenségének elvével. Igaz, az olasz kormányfő úgy nyilatkozott szerda este a Rai Uno olasz tévécsatornán, hogy a felvételeken nincs semmi illetlen, nyugodtan megjelenhetnek. Nem lehet tudni, hogy az El País mi módon szerezte meg őket.  
 
A képek a 72 éves milliárdos médiacézár-politikus szilveszteri partijának részvevőiről készültek. A meghívottak között volt az akkor 17 éves Noemi Letizia is, az a nápolyi diáklány, akihez Berlusconit nem teljesen tisztázott viszony fűzi. E kapcsolat hetek óta beszédtéma az olasz közéletben, s ez volt az egyik oka annak, hogy az olasz kormányfő felesége benyújtotta a válókeresetet.
 
Silvio Berlusconi az olasz közrádióban pénteken úgy nyilatkozott, hogy "nincs félnivalója". "Ezek ártatlan képek, nincs semmiféle botrány, ellenben a magánélethez való jogot sértették meg durván" - mondta a miniszterelnök, aki elmondta, hogy cseh hivatalos küldöttséget fogadott, és megengedhetetlen, hogy valaki "egy kilométer távolságból" fotókat készítsen. "A magánélethez való jogot még inkább tiszteletben kellene tartani illusztris vendégek jelenlétében" - tette hozzá Berlusconi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!