Hírek

2017.02.22. 18:29

Jordán Tamás folytassa a megkezdett munkát!

Szombathely - Folytassa a megkezdett munkát Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, nem mellékesen egyedüli pályázó - ezt kéri az MSZP az önkormányzati képviselőktől.

Vas Népe

Annak idején, amikor a színházalapítás volt terítéken, túl tudtak lépni politikai érdekeken, szempontokon, összefogás volt - ismét legyen így, ezt hangsúlyozta dr. Ipkovich György és dr. Nemény András a szerdán tartott tájékoztatón.

Fotó: Szendi Péter

Az MSZP-s önkormányzati képviselők a keddi eredménytelen szakmai bizottsági ülés után kértek összefogást a szombathelyiektől. Dr. Ipkovich György felidézte: a grémium nem tudott döntést hozni, a nyolctagú bizottságban négy-négy arányú szavazás volt arról, hogy érvényes-e az igazgató pályázati eljárás. A Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára Dér András filmrendező visszalépése után csak a jelenlegi igazgató, a színház alapítója, Jordán Tamás pályázik. Dr. Ipkovich György szerint büszke lehet a város a felépített intézményre, ez közös siker.

- Egy boldogabb világban azért versenyeznének, ki mond előbb köszönetet Jordán Tamásnak azért, hogy itt maradna a színházban - így fogalmazott dr. Nemény András. Dr. Ipkovich György kiemelte: nincs jogi akadálya annak, hogy a közgyűlés Jordán Tamást bízza meg újabb öt évre a színház igazgatásával.

A szombathelyi közgyűlés március 2-i ülésén dönt a pályázatról. Akkor vagy ismét kinevezik az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázat kiírásáról határoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!