Hírek

2017.03.28. 12:27

Alvó feleségét akarta megölni Szombathelyen a férfi – Vádemelést javasol a rendőrség

Vádemelést javasol a rendőrség annak a férfinek az ügyében, aki még tavaly májusban életveszélyesen bántalmazta alvó feleségét.

Vas Népe

Egy helyi férfi tavaly május 9-én bántalmazta alvó feleségét szombathelyi otthonukban. A 32 éves férj egy kalapáccsal többször fejbe ütötte az alvó nőt, és testének több pontján is megvágta egy éles tárggyal.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az asszony súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. H. Gábort – miután tettét követően elmenekült a lakásból – a rendőrök állampolgári jelzés alapján május 12-én hajnalban fogták el Meggyeskovácsi térségében. A férfi gyanúsítottként történő kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Járásbíróság az elkövetőt május 13-án előzetes letartóztatásba helyezte. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Vas Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!