Hírek

2017.05.12. 19:00

Kitüntették a szociális szféra dolgozóit Szombathelyen

SZOMBATHELY A hagyományokhoz híven idén is átadták a szociális szféra dolgozóit elismerő díjakat a vasi megyeszékhelyen. Öt ember szakmai munkáját méltatták.

Vadas Krisztina

Idén már 21. alkalommal szervezték meg a szombathelyi tavasz egyik meghatározó rendezvénysorozatát, a Szociális Hetet. A fő téma idén a család mint erőforrás volt. - A cél az, hogy egy pár, ha gyereket vállal, családot alapít, akkor ne szociális gondként gondoljon az új közösségükre, hanem olyan egységnek tekintse a családot, amely kiapadhatatlan erőforrás, amelyet pedig a szeret táplál - hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

- A társadalom és a fejlődés alapfeltétele a család. Enélkül nincs jövő - tette hozzá.

Áldozatos munkájukkal érdemelték ki a díjakat Fotó: Szendi Péter

A szociális héten ezt a gondolatsort népszerűsítették különböző programokkal: előadásokkal, interaktív délutánnal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A péntek esti zárógála igazán megható előadással kezdődött a család jegyében: hetvenen, szombathelyi bölcsisek és szüleik léptek a színpadra, hogy együtt énekeljenek.

A gála fénypontja a díjátadó volt. - Fontos, hogy mindig a segítő szándék vezéreljen minket. A kitüntetéseket sokéves, szociális területen végzett áldozatos munkájukkal érdemelték ki a díjazottak - mondta el dr. Puskás Tivadar. Hozzátette: nem feledkezhetünk el azokról sem, akik most nem kerültek reflektorfénybe: az ő tevékenységük nélkül nem lehetne erős a szociális ellátás Szombathelyen - őket is köszönet illeti.

Pálos Károly-díj, I. fokozat

Horváth Adrien

Pálos Károly-díj, II. fokozat

Vasasné Horváth Orsolya

Gerencsér Istvánné

Szociális Ellátás Segítéséért díj

Polcsik Csabáné

Győrvári Edith-díj

Dr. Lazáry Györgyné



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!