Hírek

2017.03.29. 12:38

Miért zárták le a Liget utca Csónakázótó melletti szakaszát?

Szombathely - Új forgalmi rendet modelleznek a Bartók Béla körút környékén a héten.

Bakos Ágnes

Ha beválik, végleges lesz.

A város kerékpárosbarát fejlesztése programban alakítják át a Bartók Béla krt. és a Rohonci utca közlekedési csomópontját. A tervezést alapvetően meghatározza, hogy változatos a leterheltsége a csomópont körüli utcáknak. Meg persze szempont az is, hogy viszonylag kis költséggel, ne nagy építkezésekkel alakítsák át a forgalmat. Ezt vizsgálták hétfőtől: átütemezéssel változtatták meg a forgalmi rendet és ideiglenes útzár is érvényes.

Fotó: Kerekes Béla

Az egyik változás, hogy lezárták az autósforgalom elől a Liget utca Csónakázótó melletti szakaszát, az „teljesebb" pihenő övezet lett. Ezzel a „menekülő utat" torlaszolták el a Bartók-Rohonci csomópontot kikerülők elől.

És persze az átmenő forgalmat is megszüntették.

Fotó: Kerekes Béla

A táblákkal és tujákkal megerősített torlasz tehát csak ideiglenes: szombattól visszaáll a rend.

Az ideiglenesen megváltoztatott forgalmi rendről feljegyzések készültek és készülnek. Természetesen azt figyelik, hogy működik-e az átütemezett közlekedési rend.

Fotó: Kerekes Béla

Az összegyűjtött tapasztalatok alapozzák majd meg a Bartók Béla krt. és a Rohonci utca csomópontjának átalakítását. A kerékpárosbarát átalakítást szeretnék viszonylag kis költségekkel megoldani majd. Például szegélykorrekcióval, sávszélesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!