Hírek

2017.03.22. 19:13

Szerethető Matematika címmel tartottak versenyt Szombathelyen

Szombathely - A matematikát kívánja népszerűsíteni a SZEMA - SZErethető MAtematika verseny, amelyet a Vas megyei szakgimnáziumok és szakközépiskolák diákjainak szerveztek.

Tóth Kata

Tanórákon és külön foglalkozásokon is készültek a megmérettetésre, nemcsak a matekot szeretik, hanem a sportokat is, és győzni jöttek, tudtuk meg Fálman Dávidtól, Gersli Ádámtól és Jáger Xavértól, az SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Száműzöttek csapata tagjaitól a verseny kezdete előtti percekben.

Rajtuk kívül 24 háromfős csapat - összesen 17 szakgimnáziumi és 8 szakközépiskolai - gyűlt össze az ELTE SEK dísztermében tegnap délelőtt, hogy pontosan száz percen keresztül próbára tegye tudását. A 9.-10. évfolyamos diákokból álló teameknek öt feladatot állítottak össze a pedagógusok, húsz percet kaptak egynek a megoldására: volt hagyományosnak tűnő totó, érdekes geometria, kivágós-aprítós, ragasztós feladat, amelyben végig tevékenykedni kell, hogy egy problémát megoldjanak a tanulók és rejtvények, fejtörők is.

- A feladatokat úgy próbáltuk összeállítani, hogy gyakorlatiasak, életközeliek és szakmákhoz kapcsolódók legyenek. A matematika alkalmazhatóságáról szól a verseny. Szerepe van a kreativitásnak, annak, hogy mennyire érvényesül a csapatszellem, és, hogy a csapattagok mennyire tudják megosztani a feladatokat úgy, hogy egymást kiegészítve dolgozzanak - tudtuk meg Király Bernadettől, a megyei csapatverseny koordinátorától.

A szakgimnáziumok közül a szombathelyi Kereskedelmi The Team nevű, a szakközépiskolák közül pedig a csepregi Nádasdy Mátrix csapata bizonyult idén a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!