Hírek

2017.04.04. 18:20

Itt biztosan talál munkát! - Vas Megye-Állásbörze Április 19-én

Székesfehérvár, Szombathely - Április 19-én rendezik meg Vas Megye Állásbörzéjét, amelynek szervezője lapunk. A héten zajlott le hasonló szervezésben a Fejér megyei kiállítás is.

Vas Népe

Több mint 3 ezer ember látogatott el társlapunk, a Fejér Megyei Hírlap állásbörzéjére, amely megmutatta, mire számíthat az, aki érdeklődőként, kiállítóként részt vesz Vas Megye Állásbörzéjén, amelyet természetesen a Vas Népe szervez. Vészesen fogynak a kiállítói helyek az április 19-ei rendezvényre.

A Fejér Megyei Hírlap állásbörzéjén olyan feltételeket teremtettek, ahol a munkát keresőknek jó esélyük van arra, hogy akár még ezen a napon álláshoz jussanak. A Pannon Lapok Társasága többek között Vas megyében már sok tapasztalatot szerzett a szervezésben, és az állásbörzét Fejérben is hagyománnyá szeretnénk tenni - ezt Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója mondta a hétfőn, a fehérvári Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában megrendezett állásbörze megnyitása alkalmával.

Több mint háromezer látogatója volt a Fejér Megyei Hírlap által, a hagyományteremtés szándékával megrendezett állásbörzének
Fotó: Koppán Viktor

Bár Fejérben igen alacsony, mindössze 2,7 százalék a munkanélküliségi ráta, így is számos betöltetlen álláshely van. A munkáltatók és a munkát keresők személyes találkozóját pedig nem tudja helyettesíteni semmilyen álláskereső portál - fogalmazott Kázmér Judit. Az állásbörzén élő kapcsolat alakul ki, a felvételi interjú feszültsége nélkül. A hatvanéves Hírlap egyaránt része a megye történelmének és az itt élők hétköznapjainak. Ez pedig kötelezi is a lapot, amely a hétfői rendezvénnyel ennek a kötelezettségnek is meg kíván felelni - hangsúlyozta a PLT ügyvezető igazgatója köszöntőjében.

Az állásbörzét, amely iránt az első perctől folyamatos volt a nagy látogatói érdeklődés, Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. - Köszönet illeti a Fejér Megyei Hírlapot az állásbörze megszervezéséért. A rendezvény bizonyítéka annak, hogy a lap jól érzékeli, mi a jelen helyzetben a megye, a város számára a legnagyobb kihívás - hangsúlyozta a polgármester.

Az ingyenesen látogatható állásbörzén negyven munkáltató várta az álláskeresőket. A különböző cégek mellett például a fegyveres testületek - a honvédség, a rendőrség - is jelen volt.

Két hét múlva hasonló állásbörzét tart a Vas Népe Szombathelyen. A napilapot kiadó Pannon Lapok Társasága nemcsak koordinálja a rendezvényt, hanem kiállítóként is jelen lesz állásajánlataival az ingyenesen látogatható börzén.

Németh Balázs, lapunk értékesítési vezetője elmondta: eddig 25 kiállítói hely talált gazdára, és a jelentős érdeklődés miatt vészesen fogynak a további lehetőségek. Már csak hét-nyolc standra lehet jelentkezni. Kiállítónak jelentkezni Németh Balázsnál lehet a 06 (20) 266-1846-os telefonszámon vagy pedig a nemeth.balazs @plt.hu e-mail-címen.

Az álláskeresőknek önéletrajzzal érdemes majd kilátogatniuk az eseményre, mert a helyszínen, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban április 19-én, szerdán 10 és 17 óra között azonnali regisztrációra és állásinterjúkra is készülhetnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!