Hírek

2017.06.28. 17:20

Két, országra szóló rajzpályázaton lett négy vácis díjazott

SZOMBATHELY Már a nyári rajztáboron is túlvannak a Váci Mihály Általános Iskola képzőművészetis diákjai, de még mindig jut hír sikereikről a tanév végéről.

Bakos Ágnes

Nemzetközi lett a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola rajzpályázata, A Hunyadiak kora: 32 iskolából 260 diák munkáját bírálták, és szombathelyi sikert is hozott a verseny.

A Váci Mihály Általános Iskolából Nagy Natália harmadik helyezett lett a munkájával. - Hunyadit ábrázolja a kép, ahogy felkészül a csatára. Mögötte a hadserege és a vár - idézte fel a monotípia technikával készített munkájáról Vörös Lívia tanítványa. Egy másik történelmi-irodalmi versenyen is szépen szerepeltek a Váci iskola diákjai.

Arany János ihlette meg Rosta Norinát, Nyírvári Melániát és Varga Krisztiánt is Fotó: Bakos Ágnes

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatára küldtek munkákat: Arany János Családi kör című művét kellett illusztrálni. - Hadd emeljem ki Jancsó Enikő kolléganőm munkáját, már irodalomórán foglalkoztak a gyerekek a témával. Úgy mentem be órát tartani, hogy minden gyerek tudta, mit rajzol, nekem már csak a kompozícióban kellett tanácsot adni - mondta Vörös Lívia.

- Én monotípiával dolgoztam, a második versszakról rajzoltam, amikor egy néni feji a tehenet, a borja megcsipkedi, a macska ott ballag - mondta az egyik díjazott, Rosta Norina. Varga Krisztián a Családi kör tizenegyedik fejezetét gondolta könnyűnek, ábrázolhatónak:

Vörös Lívia tanárnő és tanítványa, Nagy Natália Fotó: Bakos Ágnes

- Azt rajzoltam le, hogy a gyermek odamegy a megsérült katonához. Horváth Andrea tanítványa, Nyírvári Melánia alkotását is a legjobbak közé választották az Arany Jánoshoz kapcsolódó országos pályázaton. - Én festettem a kiszolgált kutyáról. Az a rész tetszett a legjobban, úgy éreztem, azt könnyebben meg tudom rajzolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!