Hírek

2012.10.10. 19:15

Szombathelyen a Magyar Nemzeti Cirkusz (fotókkal)

Szombathely - Lenyűgöző légtornászok, majomügyességű artisták, egzotikus állatkavalkád elefántokkal, tevékkel, később szibériai tigrisekkel - szerda este volt Richter József Magyar Nemzeti Cirkuszának első előadása Szombathelyen.

Merklin Tímea

A cirrrkusz, a cirrrkusz, a cirrkusz már messziről is vonzó; ha sikerül megállni valahol (a parkolásba a környező gyepes területeket is bevonták), és bejutunk a körbekerített, este kivilágított óriássátorba. Aranyzsinóros, piros egyenruhás személyzet segédkezik a bemenetnél, az állatok terelésénél, a kellékek ki-be pakolásánál, minden pikk-pakk megy. Igazi zenekar ül az erkélyen, tehát élő zene van. Richter József Magyar Nemzeti Cirkusza valóban szép és igényes; gyönyörű, fényes szőrű, egészséges, jól tartott, és láthatólag szeretett állatokkal. Nemcsak a gyerekeket tartja lázban, felnőtt fejjel is izgalmas a hangzatos és zengzetes muzsikával minden pillanatban aláfestett látvány: bámulatosan jól szervezetten követik egymást a produkciók.

A galériáért kattintson a képre!

Karikázó lányok, bohócok masíroznak, artisták táncolnak a magasban a rúdon, négy tevével és elefánttal jelenik meg először a cirkusz sztárja, Richter József Junior. S ha ez nem volna elég, szarvasmarha pár érkezik, két hónapos bikaborjúval, majd egy bohóc szamárháton. A leültetett kétpupú tevéket magyar szürkemarhák ugrálják át.

Egy illuzionista pár annyira ügyesen öltözik át mindig a zeneszámnak megfelelő stílusú ruhába, s persze ahhoz illő táncot lejtve, de a folyamatos ámulatot is lehet fokozni: leesik a nézők álla, amikor a nagy esernyőből csillámok hullnak, és a pár fehér öltözékre vált szemfényvesztő módon, kellék nélkül. Állatidomárok jönnek macskákkal, óriási tapsot kap a cica lajhár-mászása. Őrületes késdobálás következik, egy nagy korongon forgatott nő végtagjai közé dobálják a lángoló késeket. Ifj. Richter József gyönyörű fekete lovat táncoltat, majd egy fehéret járat két lábon. Az artisták gúlába állnak, úgy kötélugrálnak, akár három embernyi magas torony is ugrál. A ketreces nagy szám: szibériai tigrisekből szinte macskákat varázsol egy olasz állatszelidítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!