Hírek

2015.10.07. 11:27

Szombathelyen is alakult Zsaruellátó csoport – Már jártak a déli határon

Szombathely – Ásványvizet, üdítőt, vitaminokat, papír zsebkendőt, kéztörlőt gyűjt a szombathelyi Zsaruellátó. Országos kezdeményezéshez csatlakoztak, hogy könnyebb legyen az út a határokat védő rendőrökhöz.

Bakos Ágnes

– Nem vitatjuk a rendőrök ellátását, csak szeretnénk pluszban segíteni és így megköszönni a rendőrök és a katonák emberfeletti munkáját – mondta el Bakos Ildikó, a gyűjtés szombathelyi kezdeményezője.

Volt már egy útjuk a szombathelyi civileknek: Letenye, Zákány és Röszke önkormányzataihoz vittek egy autónyi ellátmányt, amit Szombathelyen összegyűjtöttek.

Fotók: Zsaruellátó Szombathely, Bakos Ildikó és Bakos Gábor

– Ez a módja, hiszen direktben a határra nem vihetjük, az önkormányzatokon keresztül lehet eljuttatni az adományokat – magyarázta Ildikó.

Az országos Zsaruellátónak már kiépített kapcsolatai vannak, így ezt a legegyszerűbb kihasználni, hogy minden törvényes legyen.

– Ásványvíz, üdítő, gyümölcslé, vitaminok, pezsgőtabletták, szőlőcukor, nedves törlőkendő, gumikesztyű, vécépapír, papír zsebkendő, instant kávék, cukor, tartós tej, sűrített tej, energiaital, konzervek, levespor, csokoládé: ezekre van szükség – sorolta a szombathelyi gyűjtés szervezője.

– Az első szállítmányunkat két hét alatt szedtük össze Gémes Andreával, sokan segítettek és szeretnénk folytatni a munkát.

Gyűjtőpontokat szeretne a szombathelyi Zsaruellátó, ezen dolgoznak.

– Nem semmi volt látni, ahogy a katonák, rendőrök örültek mindennek és ahogy a kis cetliket olvasták. Megkértük ugyanis az embereket, akik adományoztak, hogy üzenjenek pár sorban a határvédőknek – mondta el Bakos Ildikó.

Egy pár nap pihenő következik, aztán újult erővel vágnak bele a gyűjtésbe. Létrehoztak egy helyi facebook csoportot, ott osztják meg az információkat, a helyszíneket, ahol le tudja adni bárki a határokat védő egyenruhásoknak szánt adományt.

Naponta ezrek érkeznek Magyarországra, és mennek is tovább az illegális migránsok, menekültek Ausztria felé. A határokon rengeteg rendőr és katona lát el szolgálatot - ők a civil kezdeményezés kedvezményezettjei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!