Hírek

2016.12.12. 17:33

Szombathelyi mentőtiszt lett idén Az év elhivatott fiatal szakdolgozója!

Komoly szakmai elismerést kapott Horváth Balázs, a fiatal mentőtiszt szombaton. Hivatása gyakorlása mellett oktat, előadásokat tart, cikkeket ír.

Budai Dávid

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben dolgozók legjobbjait. Szombaton díjazták őket. A jövő, a feltörekvő fiatal nemzedékének díját „Az év elhivatott fiatal szakdolgozója 2016" címet a 17 jelöltből ketten kapták meg. Egyikük a szombathelyi Horváth Balázs volt. A díjat azok a fiatal, negyven év alatti szakdolgozók kaphatják meg, akiket a megyei szervezet felterjeszt az eddigi munkája, feladatai miatt.

Szabó Péterné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók (MESZK) Vas Megye Területi Elnöke és Horváth Balázs mentőtiszt a díjátadó után Fotó: MESZK

Horváth Balázs 2009-ben mentőápolói, majd 2011-ben mentőtiszti szakképesítést szerzett. Meglévő ismereteit elsősegélynyújtás oktatói, újraélesztési oktatói, elmélet szintű újraélesztési tanfolyamokon gyarapította. Elkötelezett szervezője a Szombathely a segítés városa újraélesztés projektnek. Ezrek reanimáció-oktatását, annak szervezését végezte. A jövő nemzedék iránti felelős elkötelezettségét az óvodások, iskolások számára tartott bemutatók, programok során is bizonyítja.

Évek óta felkészítője olyan iskolai csapatoknak, amelyek az országos versenyeken is kitűnően szerepelnek. Oktat az egészségügyi szakképzésben, szakmacsoportos továbbképzéseken. Tudományos munkában is elöl jár, több előadás, cikk szerzője, társszerzője. Munkáját és közösségi tevékenységét a szakmaiság, a betegek iránti tisztelet, a hivatás iránti alázat hatja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!