Hírek

2014.12.16. 16:56

Békésen zajlott a szombathelyi tüntetés

Országszerte több városban tüntetnek a kormány politikája, és a szociális problémák miatt. Szombathelyen a V, mint Vas szervezésében történt a demonstráció.

Lisztmayer Zsófia

17:49 A tüntetés kezdete előtt bő tíz perccel, a hideg, nyirkos idő ellenére néhány tucatnyian vannak a Március 15. téren.

17:55 Oberhauser Mária volt egészségügyi dolgozó szerint csordultig tele a pohár. Elmondàsa szerint a kormány mindent megtehet, amit csak akar. Változás pedig akkor történhet, ha megvalósul egy erős civil összefogás.

17:59 Kigyulladtak a fények, felhangzott a közismert, "Nem tetszik a rendszer" dallama is. Elkezdődött a tüntetés "Jó reggelt, demokraták!" felkiáltással. A demokrácia ugyanis csak most kezdődik Magyarországon, az összefogás erejével - hangzott el a megnyitóban. Sokan nincsenek itt, de sokan gondolkodnak ugyanúgy az országban Horváth Zsolt, az egyik szervező szerint.

18:06 Horváth Zsolt, a politikusok felesleges kiadásairól, túlkapásairól beszél. Teplán Tibor, nyugdíjas rendőrtiszt azért vesz részt felszólalóként az eseményen, mert megelégelte a kormány túlkapásait. Orbán Viktor szerinte nap mint nap az állampolgárok szemébe hazudja, hogy növekednek az életkörülmények. Teplán Tibor nem akar olyan országban élni, ahol a kisebbség dönt a többség sorsáról, és azért mondják valakire, hogy hazaáruló, mert hangot ad ellenérzéseinek.

18:14 Teplán Tibor szerint a gyermekek nevelésére is rossz hatással van a kormány oktatási politikája. A volt rendőr szerint nagy probléma a politikusok tékozlása. A költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy a sárba döngölik a nemzetet a hétfői döntésükkel.

18:20 Éljen Orbán Viktor Szibériában - hangzik el a felkiáltás a jelenlévők szájából. Teplán Tibor elmesélte, hogy hétfőn egy kormánypárti képviselővel beszélgetett, amikor a politikus azt mondta neki, hogy külföldön is lehet élni, ha nem elégedett valamivel.

18:25 Horváth Zsolt szerint a magyarokat eladták rabszolgának a Putyin vezette Oroszországnak a Paks 2 miatt. Az erőmű Horvázh Zsolt szerint a legdrágább európai áramot szolgáltatja majd. A költségeket pedig az állampolgárok fizetik majd meg.

18:34 Kaisinger András diákként szólal fel a tüntetésen, ügyesen vonja be a közönséget beszédébe. A diák szeretné, ha a nagyszülöknek nem csak skype-on keresztül sikerülhetne külföldre távozott családtagjaikkal beszélni. Eljött az idő: most vagy soha. Most fogunk össze vagy soha.

18:37 Kaisinger András szerint vissza kell állítani a Magyar Köztársaság korábbi alkotmányát. Meg kell oldani az oktatás és egészségügy problémáit. A paksi erőmű megvalósítását pedig meg kell akadályozni a diák szerint. Hozzátette: megijesztették a kormányt, hamarosan pedig el is zavarják a politikusokat.

18:42 Nem félünk! - kántálja a közönség Kaisinger Andrással, aki szerint eljött az idő, hogy lábra állítsák Magyarországot.

18:45 Több mint százan vannak jelen a tüntetés utolsó perceiben is. Horváth Zsolt szerint a mindennapok hőseinek a bérezése felháborító.

Véget ért a tüntetés a Március 15-e téren. A demonstráció békésen zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!