Hírek

2012.06.22. 11:20

Szombathelynek jut a legnagyobb összeg

Több mint 1300 önkormányzat kap kiegészítő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium közös pályázatának első fordulójában, a támogatás összértéke 9 milliárd 836 millió 908 ezer forint.

MTI

Tállai András, a belügyi tárca önkormányzati államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy április 30-ig, a határidő lejártáig 1345 pályázat érkezett, ezek mindegyike kapott forrást, számos körülmény figyelembevételével. Az államtitkár tájékoztatása szerint a legkisebb összeget, 249 ezer forintot a Békés megyei Kertészsziget önkormányzata kapja, míg a legnagyobb támogatásban, 201 millió 103 ezer forintban Szombathely részesül.

A részletes listát a tárca honlapján teszik közzé.

Ismertette, hogy a két minisztérium képviselőiből álló bíráló testület számos körülményt figyelembe vett, így például az önkormányzatok kötelező feladatait, az esetleges adósságrendezési eljárásokat.

Tállai András arról is beszámolt, hogy a most felosztott 9 milliárd 836 millió 908 ezer forintos keret része az idei évre elkülönített 24,9 milliárd forintnak; a fennmaradó összeg elosztásáról további pályázatokon döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!