Hírek

2015.09.11. 19:02

Szombaton épül a szentgotthárdi befogadó állomás

Szentgotthárd – Hivatalos tájékoztatást még nem kapott a szentgotthárdi önkormányzat, de a Vas Népe értesülései szerint, szombaton reggel 8 órakor megkezdik egy menekülteket befogadó állomás építését Szentgotthárdon.

Bakos Ágnes

Csak a táborépítés megkezdése előtt néhány órával tudják meg az építők, hogy pontosan hol lesz a migránsoknak készülő sátortábor Szentgotthárdon – értesült lapunk.

Több forrás szerint a szentgotthárdi Ipari park területén készül befogadó állomás. Hogy tábor lesz-e, vagy a körmendihez hasonlóan „ideiglenes regisztrációs pont”, arról egyelőre nincs hír.

A szentgotthárdi városvezetést nem tájékoztatták, Huszár Gábor polgármester pénteken azt mondta, nem tud arról, hogy Szentgotthárdon is épül sátortábor.

A Belügyminisztérium egyelőre nem tett közzé információt egy újabb vasi táborról – bár a körmendiről szóló hivatalos tájékoztatás is órákkal a sátorállítás után került napvilágra. A körmendi sátortábor húsz óra alatt készült el, így ha tényleg nekilátnak a munkának szombaton reggel, akkor vasárnap már Szentgotthárd is regisztrációs pont, illetve befogadó állomás lehet - a második Vas megye területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!