Hírek

2017.05.10. 18:25

A tavaly született gyermekek nevei kerültek fel a születés fájára Sárváron

Sárvár - Faültetéssel vette kezdetét a Születés ünnepe rendezvénysorozat az arborétumban. A hétéves hagyomány szerint egy frissen ültetett bokros fára az elmúlt évben világra jött sárvári gyermekek nevét kötik fel levélként szalaggal a szülei.

Pajor András

Az ünnepségre összegyűlt szülőket dr. Wachter Walter, a Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője és Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte. A városvezető hangsúlyozta: célt ért a szervezők szándéka. A sok résztvevő is bizonyítja, hogy örömteli közösen megünnepelni a gyermekek születését. A sárváriak összetartozását is jelképezi ez.

A születés ünnepén Ágh Péter, Kondora István és dr. Wachter Walter köszöntötte az édesanyákat és gyermekeiket Fotó: Ohr Tibor

Az édesanyákat Ágh Péter országgyűlési képviselő is üdvözölte. - A születés fája különleges szimbólum, a Sárvárhoz tartozás jelképe. Ez a tölgyfa felcseperedve is jelzi majd, hogy akiknek a neve itt szerepel, azok valódi sárvári gyökerekkel is rendelkeznek - fogalmazott. A faültetés után Gerbert Judit tartott Ringató foglalkozást. A hét többi napjára is szerveztek a gyermekvállalással és neveléssel kapcsolatos tematikus programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!