Hírek

2017.07.27. 17:40

Tájidegen mexikói szószt ígérnek a Történelmi Napokra

SZENTGOTTHÁRD A Történelmi Napok részeként nyílik a különleges kiállítás, de már az augusztusi Táj-idegen művészeti szabadnapok beharangozása - ismertette a szervező, w. Horváth Tibor.

Bakos Ágnes

- A Templom Galériában lesz a kiállítás, mézesmadzagként - fogalmazott w. Horváth Tibor. Arra utalt, hogy a Történelmi Napok forgatagában igyekeznek felhívni a látogatók figyelmét az augusztus 9-én kezdődő Táj-idegen programsorra. Azt harmadszor rendezik meg: filmesek, performerek, képzőművészek, zenészek jönnek össze az egész országból és közösen alkotnak, inspirálódnak Szentgotthárdon.

A mézesmadzag egy igazán nemzetközi kiállítás lesz: - Egy mexikói-szlovák művészpáros, Daniela Jauregui, mexikói képzőművész és Stano Cerny, szlovák-mexikói képzőművész tárlata nyílik vasárnap, a címe Salsa Malverde - ismertette a szervező. A kiállítás a mexikói és európai kultúrában megfigyelhető ironikus helyzetekre fókuszál - derül ki az invitálásból.

w. Horváth Tibor, a Tájidegen főszervezője
Fotó: Takáts Fruzsina

A "salsa", mint szósz, a Malverde, mint a mexikói drogbárók védőszentje - körülbelül így írható körül a tárlat címe. S nemcsak a megnyitót, hanem a tárlat zárását is ajánlják a szervezők, a finisszász augusztus 12-én lesz. - Aznap Wahorn András a Lila házban tart nyilvános beszélgetést, ahol nem mellesleg Hecker Péter festőművész kiállítása látható. A Wahorn-beszélgetés után átsétálva a Templom Galériába, kiállítást záró performance-ot láthatunk a részt vevő művészekkel - tekintett már a tárlat lezárására a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!