Hírek

2009.05.13. 02:29

Tapasztalatokkal gazdagodtak a gersekarátiak

Gersekarát - Lezárult az a szakmai projekt, melyben a Gersekarátért Baráti Kör munkatársai több megyei ifjúsági szervezettel dolgoztak együtt.

zaol.hu

A Gersekarátért Baráti Kör már régóta tevékenykedik a településen élő és tanuló ifjúság érdekében. Az önkormányzattal kötött megállapodás alapján az egyesület működteti az Ifjúsági klubot és Információs pontot. A fiatalok számára szervezett programokhoz gyakran nyújtott be pályázatot. Ezek sorába tartozik a tavaly tavasszal a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács Fejlesztő projektek fiatalok és ifjúságsegítő szakemberek számára elnevezésű pályázati felhívására Vasi Háló címmel benyújtott támogatási kérelmük is, amely pozitív elbírálásban részesült, így az egyesület az 500 ezer forint összköltségű projektjéhez 400 ezer forint támogatást nyert. 

A szervezet a projekt megvalósítása során együttműködött az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálatával, a FSZH MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodával és a LOGO Ifjúsági Pont Hálózat Vas megyei tagjaival. Ferencz Lászlóné ifjúsági referens elmondta: a projekt részeként rendszeres konzultációkkal mélyítették el az ismereteiket, a megye számos településén tartottak szakmai találkozókat, s megismerkedhettek a helyi ifjúsági munka hátterével. A projekt során összesen négy projekttalálkozóra került sor, melyeknek a projektben részt vevő kistérség települései adtak otthont. A találkozók alkalmat adtak a szakembereknek arra, hogy az ifjúsági munkában használatos nem formális pedagógia egyes elemeit elsajátítsák, tájékozódjanak más települések ifjúsági munkájáról. A LOGO Ifjúsági Pont Hálózat ifjúságsegítő szakemberei így új tapasztalatokat, ötleteket szereztek, hogy saját ifjúsági munkájukat megújítsák, fejlesszék, az új ötleteket adaptálva növeljék a szolgáltatás minőségét. A nem formális pedagógia új módszereinek elsajátítása pedig abban segíti a szakembereket, hogy több fiatalt érjenek el, minőségibb szakmai munkát végezzenek a fiatalok gyorsan változó igényeihez alkalmazkodva. Ferencz Lászlóné hozzátette: a további források segítségével a projekt résztvevőinek hosszú távú célja, hogy az ország más ifjúsági munkával foglalkozó szervezeteit és azok munkáját is megismerhesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!