Hírek

2013.03.22. 18:15

Tavaszi dzsessz

Sárvár - Végre megérkezett a Nádasdy-várba Váczi Dániel kvintettje, és jól bepótolta, amit a magyar kultúra napján a havazás miatt kénytelen volt kihagyni.

Arra persze senki nem számított, hogy  a márciusi "pótkoncert" is veszélybe kerülhet az időjárás miatt, de végül mégis megkegyelmezett a dzsessznek a hirtelen támadt késői tél. Igaz, a kvintettből kvartett lett:  Fenyvesi Márton gitáros nem tudta vállalni  a fellépést, de  a négyes  is maradandó zenei élményt közvetített a Nádasdy múzeum dísztermében. Váczi Dániel, az együttes "márkaneve" az ELTÉ-n szerzett  evolúcióbiológusi és ökológus kutatói diplomát, de akkor már tudott hegedülni és szaxofonozni. Később elvégzett egy évet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakán is.  Érdeklődése fokozatosan fordult a komolyzene felé, a dzsessznek is főleg  a  határterületei foglalkoztatják. Markó Péter, a koncert szervezője, a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettese bevezetőjében megjegyezte,   viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy kvartettben két szaxofon is előkerül, de ez most megtörtént:  Váczi Dániel mellett Ávéd János is fújta.  Remek  ritmusalapot diktált  ehhez Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt, aki - ahogy a neve mondja - Sárváron született. És jó, hogy most visszatért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!