Hírek

2013.08.29. 15:54

Közgyűlés nem volt, stadion lesz

Elmaradt a szerdai rendkívüli közgyűlés, a frakcióvezetők a Vas Népe kérésére értékeltek.

Kupi Györgyi

A szerdai rendkívüli közgyűlést – melyet az LMP a távhőszámlák, az MSZP–SZTKE pedig a Haladás stadion fejlesztési elképzeléseinek megismerése érdekében kezdeményezett – Puskás Tivadar (Fidesz) polgármester lefújta, miután Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő, sajtótájékoztatón jelentette be a délelőtti kormányülésen született döntést, a futballstadion és környékének 9,6 milliárd forintos állami támogatását.

A fideszes képviselők a sajtótájékoztatón jelen voltak, ám a testületi ülésre nem mentek be, nem volt meg a többség, amit a rendkívüli ülés kezdeményezőinek kellett volna biztosítani így az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat érintő beruházás – amire már a forrás is megvan – részleteiről a közgyűlés nem tárgyalt. Az egyik képviselő lapunk munkatársának megjegyezte, jó, ha az állam ad pénzt, de nem ártana tudni, hogy pontosan mire. A frakcióvezetőktől kértünk, kommentárt a szerdai eseményekről és a beruházásról.

 

 

A szerdai sajtótájékoztató Haladás-stadion felújításáról: Hende Csaba, Puskás Tivadar és Lazáry Viktor (Fotó: Ohr Tibor)

 

Szerdán lett volna az a rendkívüli közgyűlés, melyet az MSZP-SZTKE frakció és az LMP kezdeményezett. Előbbi a Haladás stadion kormányzati támogatásáról szeretett volna többet tudni, utóbbi a távhőrendelet módosítását szorgalmazta. A közgyűlés előtt egy órával Hende Csaba bejelentette – a jobboldali képviselők jelenlétében – a 9,6 milliárdos kormánytámogatást, majd a többségi képviselők távoztak, a közgyűlés határozatképtelenség miatt meghiúsult.

Az LMP-s Horváth Zoltán a beruházást úgy kommentálta, hogy „rengeteg pénzt hoznak ide, de egy kilencezer fős stadiont fenn is kell tartani. Erről kellett volna beszélni a közgyűlésben. Ez egy kamu bejelentés volt szerinte. A távhővel kapcsolatban viszont sürgető a helyet, a számlázási nehézségek több mint tízezer családot érintenek. A képviselők ott voltak a sajtótájékoztatón, el tudtak volna jönni a közgyűlésre is – mondta Horváth.

 

Horváth Zoltán



Az MSZP-s Czeglédy Csaba szerint a jobboldali képviselők távolmaradásukkal kiüresítették a közgyűlést, a sajtótájékoztató viszont már a kampány jegyében zajlott. Ő, mint Haladás szurkoló és mint a körzet képviselője örül a stadion felújításának, de szerinte a realitások talaján kellene maradni.

Czeglédy Csaba

 

Szakály Gábortól megtudtuk, hogy a területre vonatkozó fejlesztési elképzeléseiket megmutatták Orbán Viktornak, akinek ezek elnyerték a tetszését. A közgyűléssel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy korábban nyilvánosságra hozták, hogy nem jelennek meg, nem asszisztálnak a szocialisták zavarkeltéséhez.

Szakály Gábor



Prugberger Emil (Pro Savaria) az előterjesztésekről nem mondott véleményt (még nincs elég információja). A közgyűlésre, mint törvénytisztelő képviselő – a munkáját is megszakítva – elment.

Balassa Péter jobbikos képviselő szerint a várt forgatókönyv valósult meg, a Fidesz jelezte, hogy távol marad. A Jobbik viszont mindkét kérdésben állt volna a közgyűlési vita elé.

Balassa Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!