Hírek

2010.02.19. 07:35

Tejfölös Máriska és Hátturu Géza lakodalma Őriszentpéteren

Három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal farsangi rönkhúzást tartottak az őrségi kisvárosban. Az idén harmadik alkalommal szórakozhatták végig a bolondos lakodalmat az érdeklődők.

Fekete Lászlóné

Az idei év rövid farsangi időszaka miatt már csak a 13-i hétvégén lehetett jót mulatozni, bálozni, rönköt húzni. Nem volt ez másképp Őriszentpéteren sem. Ezen a hétvégén kötött házasságot az alkalmi pár, Tejfölös Máriska és Hátturu Géza.

A művelődési háztól induló farsangi öltözékű násznép jót nevetett a vőlegényes háznál, mikor megpillantották - deli -Gézát. A fiú szülei kedves vendéglátással köszöntötték a betérő vendégeket. Innen a menyasszonyi házhoz sétált a sereglet.

Itt először két álmenyasszony próbálta elcsábítani a vőlegényt. Kitartása eredményeként nemsokára megjelent a sudár ara. Bájos mosolyával levette lábáról a vőlegényt. Így a menyasszony ölbe vitte a rönkhöz leendő párját, Hátturu Gézát.

Megindult a lakodalmi menet. A kisváros központját elhagyva elrabolták a menyasszonyt, de az ügyes vőfélyek visszahozták. A buszmegállónál a kisbíró, - aki az előre megírt szövege szerint, és végig jóízű humorával szórakoztatta a megjelenteket -  kidobolta Őriszentpéter előző évi vidám és emlékezetes eseményeit.

A visszafelé vezető úton a vőlegényt is elrabolták, de a koszorúslányok és a cigányasszonyok őt is visszahozták. Az ifjú párt alkalmi plébános és anyakönyvvezető is összeadta egy bolondos esketéssel a parkolóban.

Sikerült a farönköt is elárverezni. Jöhetett a menyasszonytánc, szórakozás jóféle harmonikaszóra. Végül a résztvevők ebédeltek, jó hangulatban nótáztak, és örültek, hogy az idő is megkegyelmezett ezen a délelőttön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!