Hírek

2012.07.01. 17:13

Telt házat ölelt át a Rába-völgye

Ikervár - Szinte lehetetlen fölsorolni, mi minden várta a XXII. Ikervári Napok közönségét: vasárnap telt házat vonzott a program.

Ölbei Lívia

A szombatot a Szélnap és az Ikrek találkozója tette emlékezetessé, a vasárnap az "Eltérő cool-túrák találkozása" címet kapta. Az "Ölelkező Rába-völgye  XXII. Ikernapi Napokat" természetesen az önkormányzat és az Ikervári ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Ház szervezte. Pásti József, az ÁMK igazgatója örömmel számolt be arról, hogy vasárnap délutánra megtelt a tér: sokan voltak kíváncsiak a színpadi programokra. A megye ikrei is jól érezték magukat.

Ha tavaly június végén a sár és az eső tette kicsit szomorúvá az Ölelkező Rába-völgye - Ikervári Napok résztvevőit, akkor az idén, a XXII. Ikervári Napok alkalmából  inkább a hőséggel kellett felvenniük a harcot a házigazdáknak: az önkormányzat képviseletében Fehér Ferenc polgármesternek és az ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Ház igazgatójának, Pásti Józsefnek. Igaz, szívélyes fogadtatásban sosem volt itt hiány: tavaly például új hagyomány kezdődött azzal, hogy  már nemcsak  a helyi ikrek   gyűltek  össze az Ikervári Napokon. Az idén megint a megye minden szegletéből érkeztek a találkozóra: a 24 ikerpárból a legfiatalabb a 18 hónapos  Horváth Gréta és Fanni Szombathelyről, a legidősebbek Barbalicsék (a tavalyi "győztesek").



Az önkormányzat az idén erre az alkalomra időzítette a   sportöltöző víz- és csatornavezetékének  alapcső-letételét. Köszöntőt mondott V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a beruházás megvalósításában  a Vízerőmű Kft., a spanyol  Iberdrola Kft. és a Vas Megyei Sporthorgász Egyesület működik közre. Egyébként  pedig mindenki kedvére válogathatott a gazdag programból: volt kerékpárverseny (Don Quijote szélharca), makettverseny,  vásár, kalandtúra, kinyitott a hagyományőrző udvar, a színpadon  táncosok, énekesek, színjátszók váltották egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!