Hírek

2009.05.13. 02:26

Templomépítés és felújítás támogatása

Celldömölk - Május 17-én, vasárnap a celldömölki evangélikus templomban és környékén hálaadó napra gyűlnek össze a Vas megyei evangélikus közösségek.

Vas Népe

A program énektanulással kezdődik délelőtt fél tízkor. Tízkor úrvacsorai istentisztelet. Délután változatos kulturális programok. Szerepel a kemenesmagasi citerazenekar, a répcelaki Ümmögő néptáncegyüttes és Banka Gabriella színművész. A Gusztáv Adolf vasi hálaadó napot Rostáné Piri Magda esperes asszony úti áldása zárja. A gyerekeket egész nap külön foglalkozások várják. A büki bábcsoport előadása szórakoztatja a kicsiket délelőtt. A felnőttekkel közös ebéd után aszfaltrajzverseny, biciklizés, kézműves-foglalkozás közül választhatnak programot a gyerekek.

A templom körül felállított sátrakban a Vas megyei evangélikus gyülekezetek mutatkoznak be. A hálaadó nap egyik célja az ismerkedés, a gyülekezeti kapcsolatok megerősítése. A másik cél a segítés. Gusztáv Adolf svéd király nevét viseli az a segélyszervezet, amely a templomépítő, -felújító evangélikus közösségeket támogatja.

A vasárnap összegyűlt perselypénzzel, az adományokkal is a templomot renováló gyülekezeteket fogják támogatni.

A megyei hálaadó nap házigazdája a celldömölki evangélikus gyülekezet. Az előkészítés, a szervezés Rác Dénes és Rác Dénesné lelkészek munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!