Hírek

2017.06.28. 18:35

Városvédő fiatalok tevékenykednek Szombathelyen

SZOMBATHELY Többtucatnyi ifjú városvédő tevékenykedik a napokban, hogy megújítsák az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ kerítését.

Tersztyánszky Krisztina

A Város- és Faluvédők Szövetsége 1993. óta minden évben különböző helyszíneken rendezi meg az Országos Ifjúsági Örökségvédő Tábort. A 25. tábornak Szombathely ad helyet. Az egyhetes programon azok vehetnek részt, akik eredményesen szerepeltek a szövetség pályázatán. A 12-18 éves diákok itt két kezük munkájával is tudnak tenni az épített és természeti környezet védelméért.

Kiss Dorottya, Joó Attila, Muzsi Viktória, Szeles Tamás tisztítják és festik a rozsdás kerítést Fotó: Nagy Jácint

A tábor lelke, kitalálója Pincésné Kiss Klára, a szombathelyi szervező Bődi Lívia. A fiatalok délelőttönként dolgoznak, délután városnéző és szabadidős programokon vesznek részt. Üllőről, Várpalotáról, Karancsságról, Kishartyánból, Dabroncról, Kazincbarcikáról, Lábatlanból, Tapolcáról, Tiszaalpárról és Erdélyből érkeztek. Szombathelyt Simon Dániel és Ignéczi Dóra képviseli a táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!