Hírek

2017.05.21. 18:25

Tisztelet az önkéntes tűzoltóknak - 135 éve szolgálják a közösséget és segítik bajba jutott embertársaikat

CSEPREG A napokban ünnepelte a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 135 éves jubileumát.

Cseszkó Tamás

Az ünnepség a Csepregi Szent Miklós római katolikus templomban kezdődött, majd a tűzoltóság épületénél folytatódott.

Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének napjához kapcsolódva köszöntötték az ünneplők azokat, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát a tűz elleni védekezésben. Csepreg Város Fúvószenekarának kíséretével a tűzoltóság elé vonultak, ahol először Kovács András egyesületi elnök emlékezett meg az elmúlt 135 évről, majd dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondta el ünnepi gondolatait. Ezt követően Vlasich Krisztián polgármester fejezte ki háláját azért, hogy voltak emberek 135 évvel ezelőtt és vannak ma is, akik önként állnak a köz szolgálatában és ezen idő alatt hivatásukként látták, látják el ezt a feladatot. Elmondta, hogy a 135 éves jubileumra méltán büszke lehet a város és a térség településeinek összes lakója, mindenki, aki életét másokért gondolkodás nélkül kockára teszi és mindenki, akiért mások gondolkodás nélkül kockára tették életüket.

135 éve önként vigyáznak az itt élőkre Fotó: Csepregi önkormányzat

A polgármester Csepreg polgárainak nevében, valamint a helyi védelmi bizottság vezetőjeként azt kérte a jelenlévő állomány tagjaitól, hogy az elkövetkezendőkben is vigyázzanak a város polgáraira, minden körülmények között óvják meg embertársaik életét és értékeiket.

A beszédek és a koszorúzás után Vlasich Krisztián polgármester Kovács András elnökkel közösen leplezte le a Csepreg Város Önkormányzata által állított emléktáblát, mely a jubileumra készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!