Hírek

2012.08.26. 20:52

Tíz éve újra kegyhely a Miród-forrás

Kemestaródfa - Rengetegen dolgoztak azért, hogy tíz éve újra tudták szentelni a Miród-forrás kegyhelyet, amelyet azóta is gazdagították. A jubileumi évfordulón vasárnap nagy ünnepség volt.

Némethy Mária

Kemestaródfánál, közel az osztrák határhoz, a Strem patak mellett találjuk a Miród-forrást, másik nevén Rákos-kutat. Híres Mária-kegyhely volt ez, amelyet a Miród-forrásért Egyesület az akkori plébános, dr. Gyürki László pápai prelátus hathatós segítsével 10 éve újjáépített. 2004-ben Lourdes-i barlangot, azután kerámiából stációkat építettek, a kemestaródfaiak pénzén vásárolt kaviccsal 700 méteres utat alakítottak ki, 2005-ben harangszentelés volt és Mindszenty-emlékművet avattak fel, 2007-ben a vértanú halált halt Brenner Jánosnak állítottak emlékművet.

Vasárnap, az újjáépítés 10. évfordulóján ünnepséget rendeztek a forrásnál és a faluban. Ez délután ünnepi szentmisével kezdődött, melyet dr. Pápai Lajos győri megyés püspök celebrált. Utána beszédet mondott Kovács Ferenc, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, majd előadást tartott a híres szívsebész, prof. dr. Papp Lajos. Száz fős fogadáson köszönték meg a kegyhelyért végzett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!