Hírek

2012.09.12. 17:57

Tíz plébániai közösség nyitórendezvénye Jánosházán

Jánosháza - Az Új evangelizáció évéhez kapcsolódva a jánosházi Keresztelő Szent János Plébánián kezdődött el programsorozat.

Némethy Mária

A Szombathelyi Egyházmegye 10 plébániai közössége - valamennyien a kemenesaljai és sárvári esperességekhez tartoznak  egy rendezvénysorozatra adott be pályázatot, amelynek szervezését az egyházmegyei projektiroda végezte. A programsorozatnak dr. Veres András megyés püspök a fővédnöke.
 A rendezvények az Új evangelizáció évének lelkipásztori programjába illeszkedve a hívek, a közösségek hitének megerősítését szolgálják, egyúttal a vallásos élettől távolabb állókat is meghívják.


A jánosházi Keresztelő Szent János Plébánián kezdődött el a rendezvénysorozat. Több, mint 150 ember gyűlt össze: gyerekek, fiatalok, felnőttek. A környékbeli települések is képviseltették magukat, de nagy örömmel köszöntötték a programban részt vevő más plébániák vezetőit: dr. Koltai Jenő alsósági, Császár Gyula rábapatyi, Rátkai Imre ölbői plébánost. A rendezvényt Bodorkós Imre jánosházi plébános és Keresztes István, Jánosháza polgármestere nyitotta meg, a megyés főpásztor levélben köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után külön csoportba vonultak a gyerekek, akik kézműveskedtek, sokat játszottak, sportoltak, rendhagyó történelem órán vettek részt a hosszúperesztegi hagyományőrző íjászcsapat jóvoltából. A fiatalok a családi életre való felkészülésről hallottak előadásokat. A felnőtteknek Pados Zsolt tartott előadást, valamint Kornis Tamás és felesége, Maria Theresia asszony tett tanúságot a házasság értékéről és a családi élet szépségéről.

Dr. Simonné Wildner Judit kertészmérnök az egészséges táplálkozásról, az ételek készítéséhez szükséges növényekről beszélt. Előadása szemléltetőanyagait örömmel kóstolták meg a jelenlévők.
Családi akadályverseny zárta a szép napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!