Hírek

2014.09.30. 18:41

Tizedszer lesz Prima-díj

Szombathely – A megye Oscar-díjának nevezett Prima-díjakat október 16-án 16 órától adják át a Weöres Sándor Színházban.

Némethy Mária

– Hosszú utat kellett bejárnunk, míg ma büszkén kijelenthetjük: biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik a Vas megyei Prima-díj. Ez köszönhető a sikeres megyei vállalkozásoknak, amelyek elismerik és támogatják munkánkat. Nélkülük nem értünk volna el ilyen töretlen sikert. Köszönhető a megye vezető tisztségviselőinek is, akik mindig megtisztelik jelenlétükkel a rendezvényt, hitelesítve a díjat és díjazottakat is. Köszönhető a kiváló jelölteknek, akik közül sok nyertesre lehetünk különösen büszkék: dr. Bariska Istvánra, prof. dr. Miszlivetz Ferencre, Németh Pálra, vagy Rimányiné Kiss Anikóra – szögezi le rögtön beszélgetésünk elején Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas megyei elnöke.

Neki köszönhetően a megyei Prima átadásához a kezdetektől csatlakoztak Vas megye vállalkozói is. Szőnye József – aki tagja volt a Prima Primissima kuratóriumnak – személye nemcsak garanciát jelentett a megyei Prima-díj létrejöttéhez, sikeréhez, de az ő munkája segítette dr. Pusztay Jánost, dr. Csókay Andrást, Jordán Tamást Prima Primissima díjhoz, örömet és dicsőséget hozva a megyének.

A Vas Megyei Prima-díjat tudomány és oktatás, sport, illetve kultúra kategóriában ítélik oda. Kategóriánként három jelölt közül választ a VOSZ Vas megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület. A kategória győztesei egymillió forinttal lesznek gazdagabbak, a jelöltek 100-100 ezer forint díjazásban részesülnek. Idén is lehetőség lesz közönségszavazatok leadására lapunk, a Vas Népe segítségével. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodik.

– Tudjuk, hogy jóval többen megérdemelnék a jelölést, hiszen sok kitűnőség él, dolgozik a megyében, de a rendszer ilyen, minden kategóriában három jelölt szerepelhet. A szervezők az idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a megye legnagyobb értékű díjainak átadásán a közélet meghatározó szereplői jelen legyenek, társadalmi rangot adva az eseménynek – emeli ki Szőnye József. Az idén október 16-án 16 órakor a Weöres Sándor Színházban kezdődő díjátadón üdvözölhetjük többek között a VOSZ Országos vezetőségét, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma tagjait, a Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőit, Vas megyei országgyűlési képviselőket, a megye városainak polgármestereit, meghatározó intézmények vezetőit. Jelen lesznek a díj támogatói, a díj összegét biztosító vállalkozók, akik ezen a napon tisztelegnek a kultúra, a tudomány és a művészetek képviselői előtt. Társadalmi példát mutatnak együttműködésben, összefogásban, a politikán túlmutató értékek megbecsülésében.

– A megyei Prima-díj átadásán sok fiatal tehetség lesz jelen, mert célunk minél több fiatallal megismertetni a humán és reál szféra összefogásának fontosságát. Lévén 10. jubileum, szeretnénk minden eddigi jelöltet meghívni az ünnepségre. Akit nem érünk el, vegye ezt tiszteletteljes meghívásnak – mondja végül Szőnye József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!