Hírek

2016.03.29. 07:42

Több mint három és fél évtized a köz szolgálatában - Heckenast Gusztáv magas állami kitüntetést kapott

Március 15-e alkalmából, hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök Heckenast Gusztávnak, a szombathelyi polgármesteri hivatal aljegyzői referensének. Az idáig vezető útról kérdeztük a kitüntetettet.

– Harminchét évvel  ezelőtt  tanárként kezdtem a közszolgálati tevékenységemet – idézi fel a kezdeteket Heckenast Gusztáv.  - Húsz év tanári munka után a közszolgálat egy másik területén folytattam a munkát, a város oktatásügyének irányítója lettem, ahol tudtam hasznosítani az előző időszakban megszerzett tapasztalataimat. A két terület nagyon jól kiegészítette egymást, miután húsz évig a diákokkal, utána pedig az intézményekkel, azok vezetőivel, a tanárokkal foglalkoztam.

Arra azonban felhívja a figyelmet, hogy szükség van egy belső késztetésre akkor, amikor az ember nekilát egy ilyen munkának. Ezt ugyan különböző körülmények befolyásolják, de alapjában végig sikerült megőriznie a szakmai alázatot és azt, hogy a közszolgálatban valóban szolgálni kell. Tanárként a tudást, a diákokat szolgálta, míg a hivatal vezető beosztású munkatársaként a városvezetés szándékát igyekezett megvalósítani a legjobb tudása szerint. Valamivel több mint egy éve dolgozik aljegyzői referensként. Ez változatos munka, ahol különböző szituációkban kérnek tőle véleményt, az aktuális eseményeknél pedig koordinálja a hivatal egy részeinek a munkáját. Úgy gondolja, a hivatali feladatainak maradéktalan ellátásához szükség van a nyugodt családi háttérre. Ehhez ezt biztosítja a felesége, aki már gimnáziumban osztálytársa volt, valamint gyermekei és két unokája. Felesége édesapja, Bán József Szombathelyen híres tanár egyéniség volt, neki is szerepe volt abban, hogy annak idején ő is ezt a pályát választotta.

– Az embernek fiatal korban vannak álmai, ezek teljes egészében nem nagyon szoktak megvalósulni, de én minden reggel úgy ébredek, hogy szívesen teszem a dolgomat. Ahogy egykor tanárként, úgy most is minden nap boldogan megyek munkába. Nagy öröm számomra, hogy megkaphattam ezt a kitüntetést. Azzal viszont tisztában vagyok, akármilyen jól végezheti valaki a munkáját, ha nem egy csapat veszi körül, akkor ez nem lehet eredményes. Én ennek kapcsán megköszönném mindenkinek a segítségét, mindenkit partnernek tekintettem –  fogalmazta meg a kitüntetésével kapcsolatos gondolatait Heckenast Gusztáv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!