Hírek

2014.02.10. 18:10

Tovább fejlődhet a közösségi közlekedés

Iklanberény - Kétszázmillió forintos támogatási szerződést írtak alá hétfőn, melynek köszönhetően fejlődik a közösségi közlekedés.

Tóth Csongor

Bük, Meszlen, Bő, Acsád, Iklanberény összefogásának köszönhetően autóbuszöblöket, megállókat alakítanak ki, és huszonegy új buszvárót is építenek, de fontos újdonság az akadálymentesítés is.

Németh Sándor, Bük város polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, példaértékű volt az összefogás a települések között, az országos pályázatok között egyedülálló volt, hogy egy kisebb város, nevezetesen Bük lett a projekt központja. A polgármester hangsúlyozta, nagyban megkönnyítette a dolgukat, hogy nem volt szükség a pályázathoz önerőre, a tervezést pedig Bük önkormányzata vállalta. Köszönetet mondott a Vasi Volán Zrt.-nek, és a GYSEV Zrt.-nek, akik sokat tettek a projekt sikeréért.

– Nem csak Bük, a környékbeli települések közlekedési minőségét javítja a beruházás, az itt élők, és az ide látogatók legnagyobb örömére – összegezte Bük első embere. A jelenlévő polgármesterek szintén méltatták a beruházást.

Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta, Vas megye nyertese a közösségi közlekedési fejlesztési programnak, huszonkét település összesen 994 millió forintból fejleszthet majd.

– Az itt élők közlekedési lehetőségeit jelentősen könnyíti a fejlesztés – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, hogy az a cél, hogy a térség kihasználja a pályázati lehetőségeket. – Jómagam azon leszek, hogy a jövőben is folyamatosan érkezzenek források Vas megyébe – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!