Hírek

2015.12.07. 11:58

Továbbképzést tartott az ellenőrzési szolgálat

December 4-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrzési szolgálata tartott továbbképzést a helyi szervek vezetőinek.

A továbbképzés központi témája az igazgatóság helyi szerveinél ellenőrző állomány ellenőrzésekkel kapcsolatos ismereteinek bővítése, az ellenőrzések hatékonyságának növelése volt.

A továbbképzést Seper András tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes nyitotta meg. Köszöntötte a megjelenteket és a vezetői példamutatásra hívta fel a figyelmet.

A résztvevők feldolgozták az ellenőrzéseket szabályozó jogszabályokat, belső normákat. Átfogó ismereteket szereztek a helyi szinten alkalmazható ellenőrzési módszerekről, valamint a rájuk vonatkozó ellenőrzési sajátosságairól.

Az értekezlet keretében Lanczkorné Gaál Zsuzsanna tűzoltó alezredes, szolgálatvezető előadásában ismertette a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök, önkormányzati tűzoltóságok, önkéntes tűzoltó egyesületek ellenőrzéseinek szempontjait, majd Csende Sándor tűzoltó százados, megyei fővizsgáló az idei második félévben végrehajtott fővizsgálói ellenőrzések tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!