Hírek

2014.11.27. 20:28

Továbbra sem találják az eltűnt férfit, pedig az egész területet átfésülték

Nádasd – Kétszázan keresték csütörtökön a múlt szerdán eltűnt Papp Lászlót. A keresést a Győri Speciális Mentők és kiképzett kutyák is segítették, ennek ellenére a kutatás nem járt eredménnyel.

Budai Dávid

A nagyszabású keresőakcióban a Körmendi Rendőrkapitányság rendőrein kívül részt vettek a Batthyány Lovas Bandérium tagjai, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola diákjai, a Győri Speciális Mentők, a csákánydoroszlói polgárőrök, Nádasd polgárai és még sokan mások. Összesen mintegy kétszázan keresték Papp Lászlót reggel nyolctól délután négyig, sajnos eredménytelenül. Annak ellenére nem bukkantak az eltűnt nyomára, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság rendkívül szervezetten végezte a keresést. Mindenkinek, aki részt vett a kutatásban, felírták a nevét, és a csatárláncból csak külön engedéllyel lehetett kilépni.

Dr. Fügedi Balázs és Sas Szilvia Mangó és Lizi nevű kutyáikkal. Fotó: Unger Tamás

A csapatokba osztott emberek a lehető legalaposabban fésülték át a kijelölt, minden eddiginél nagyobb területet. A felsőmaráci erdőn kívül Halogy és Nádasd környékét is teljesen átvizsgálták déli-délnyugati irányban. A Csörnöc patak és a Rába folyó közötti területet is átkutatták, de nem akadtak a férfi nyomára. A győri speciális mentők bevetettek egy drónt is, amit először használtak éles helyzetben. Többen pedig – köztük Karvalics Zoltán, Nádasd polgármestere – lóháton indult átfésülni a területet.


A keresésben Sas Szilvia és dr. Fügedi Balázs is részt vettek Mangó és Lizi nevű, speciális képzést kapott kutyáikkal. A két szakembert és kutyáikat tegnap délután mi is elkísértük. A labrador és az angol véreb gyakorlottan vetette magát minden nyom után, de mint megtudtuk, ennyi idő után már nem tudnak a kutyák szagminta alapján keresni, csupán abban lehet reménykedni, hogy a kutya magától szagot fog. Kiindulási pontnak azt a helyet választottuk, ahol Papp Lászlót utoljára látta egy traktoros, illetve ahol később megtalálták a férfi gombászóvödrét. Bár órákig bolyongtunk azon a területen, ahol információink szerint biztosan járt Papp László, de mi sem jártunk sikerrel.

A keresést nehezítette a hideg időjárás, de leginkább a korai sötétedés. A terep nappal is nehéz a felázott talajon, amit ráadásul sűrű aljnövényzet is borít. Beszéltünk egy férfival a keresők közül, aki elmondta: hatalmas területet jártak be eredmény nélkül, ő ráadásul teljesen elsüllyedt a patak melletti ingoványos talajban, úgy kellett kihúzni. Ennek ellenére társaival folytatta a kutatást. Korábban írtunk róla, hogy Papp Lászlónak kiváló helyismerete van, ezt megerősítette az az információnk, hogy még egy kisebb földterülettel is rendelkezik azon a helyen, ahol gombászni szokott.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, múlt héten szerda délután fél három körül indult el gombászni Papp László, még aznap este hét óra körül hazatelefonált a feleségének, hogy eltévedt. Elmondása szerint az erdőből kiért egy szántóföldre és fényeket látott, úgy vélte, Halogy község fényeit, ezt követően pedig már nem volt elérhető a mobiltelefonja. Családtagjai még aznap este elkezdték keresni, és egészen hajnali fél kettőig kutattak rokonuk után, de nem akadtak a nyomára. Múlt héten csütörtökön már a rendőrség is bekapcsolódott a keresésbe, azóta mindennap keresik, de egyelőre nincs nyom. Az Egyesület Együtt Nádasdért Facebook-oldalán csütörtök délelőtt közzé tett információk szerint Papp László 63 éves, 175 cm magas, 75 kg, vékony, szikár testalkatú. Feje tetején kopaszodó, barnás őszes hajú. Eltűnésekor szürke esőkabátot és fehér munkavédelmi gumicsizmát viselt. Kérik, hogy aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, értesítse a rendőrséget. Úgy tudjuk, a keresés ma is folytatódik tovább, és ha ma sem járnak eredménnyel, szombaton újabb lovasok csatlakoznak a kutatócsapathoz a Vas Megyei Polgárőrszövetség jóvoltából.

Kapcsolódó cikkek:

Továbbra sem találják a nádasdi férfit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!