Hírek

2010.08.21. 17:52

Tűzijátékkal zárult a 30. folklórfesztivál Sárváron (képgalériával frissítve)

Tíz nemzet részvételével rendezték meg a harmincadik nemzetközi folklórfesztivált. A programok augusztus 15-én, vasárnap kezdődtek, és péntek este gálaműsorral fejeződtek be.

Benkő Sándor

Múlt hét vasárnapján léptek fel az elsőként érkezett csoportok az egyik sárvári vendéglőben. Az angol és a svéd együttesek mellett lépett színre a Regös együttes is. A következő négy fesztiválnap alkalmával a belga, a cseh, az erdélyi mérai, az észek-ciprusi, az észt, az izraeli, az olasz, a svéd, a szerb és a vendéglátó sárvári néptánckör csoportjai a fesztivál központján kívül több településre, sőt Zala megyébe is ellátogattak. Az amatőr és professzionális csoportokon kívűl ebben az esztendőben a kuriózum a Magyar Állami Népi Együttes volt, akik csütörtök este fergeteges közönségsikert aratva mutatták be a "Táncos Magyarok" című koreográfiájukat.


Augusztus 20-án, péntek délelőtt istentiszteleten vettek részt a művészeti csoportok, délután pedig a szokásos felvonulásn vettek részt Sárváron a Petőfi lakóteleptől a Nádasdy-várig, ahol dr. Dénes Tibor polgármester köszöntötte résztvevőket, az ünneplőket.


A gálaműsoron minden csoport fellépett, bemutatta a teltházas várudvar közönsége előtt nemzetük jellemző táncait, szokásait, zenéjét. Az éjfél utánig elhúzódó gálaműsort követően tűzijátékkal zárult a 30. nemzetközi folklórfesztivál.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!