Hírek

2010.10.29. 22:09

Two in one: a jobbikos politikushoz bilincselte magát szakértője

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután a két férfi egymáshoz bilincselte magát - értesült az MTI helyi politikusoktól.

MTI

Az MTI információi szerint az ülésen Szekó József (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította, hogy távozzon az ülésteremből, erre Németh Imre összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el őket a rendőrök. A mohácsi önkormányzat és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Szekó József és Németh Imre évek óta haragosok, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a Duna-parti város vezetése nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh Imre is tagja. Németh azóta minden városi ünnepségen tüntet és közgyűlési üléseken is rendre megjelenik.    

Kettejük vitája nem csitul, a polgármestert a bíróság - mivel bizonyítottnak látta, hogy a városvezető két éve leköpte ellenfelét - az idén január közepén tettleges becsületsértésben bűnösnek mondta ki, és első fokon, nem jogerősen egy év próbára bocsátotta.    

Február 6-án újabb konfliktus támadt közöttük. A Pécsi Újság internetes lap az esetről mohácsi forrásaira hivatkozva azt írta: Szekó József egy vállalkozó által vezetett autóban utazott, és amikor Németh Imre felismerte őt, körbeugrálta a lépésben haladó járművet és a mobiltelefonjával fényképezni kezdett. Szekó József azt mondta, hogy Németh neki is ugrott az autónak, s a kiérkező rendőrök a magatartása miatt eljárást indítottak ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!