Hírek

2015.04.04. 12:12

Ügyes kezek nyuszit hajtogattak – Kézműves kuckó a szombathelyi Gyermekek Házában

Nagy volt a sürgés-forgás szombaton az Agora - Gyermekek Házában, kézműves foglalkozással készültek a gyermekek a húsvétra.

Cseszkó Tamás

- Az interneten találtunk rá a programra - mondta el lapunknak Bodorkós Norbert, aki lányával, Lídiával érkezett a kézműves kuckó foglalkozására. Felesége otthon maradt a kisebbik gyermekükkel, készülnek az  ünnepre. - Szeretjük a Gyermekek Házát, rendszeresen részt veszünk a rendezvényeken - teszi hozzá.

Bodorkós Lídia, Szabó András Bálint, Szabóné Halász Emőke, Szabó Alma, a háttérben: Geosits Judit. Fotó: A szerző

Ottjártunkkor a gyerekek éppen papírnyulat készítettek. A fortélyokat Szabó András Bálint árulta el nekünk, aki édesanyjával, Szabóné Halász Emőkével és kistestvérével, Szabó Almával érkezett a kézműves kuckóba. - Egy téglalap alakú papírból indultunk ki, újságpapírral tömtük ki, hajtogattuk, és már készen is vagyunk a nyúllal - mutatta András, aki hétfőn édesapjával megy locsolni. - Nemcsak a rokonokhoz megyünk, hanem idegen házakba is becsöngetünk az apukámmal - árulta el a fiú, akitől azt is megtudtuk, hogy a most elkészült nyuszit anyukájának adja majd ajándékba.

Geosits Judit, az Agora - Gyermekek Háza munkatársa elmondta, sok család vesz részt a foglalkozásokon. - A gyerekek élvezik a programokat, minden segítséget megadunk nekik - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!