Hírek

2012.06.11. 14:55

Új aszfaltréteget kapott a Zanati út

Szombathely - A Magyar Közút Zrt. szakemberei felvitték az új aszfaltréteget a város egyik legforgalmasabb útjára a felújítási munkálatok során.

Kelemen Attila

A Zanati úti 1,8 kilométeres útszakaszának felújítására a kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása után a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorciummal kötött szerződést. A kivitelezés elsődleges célja az útterületre hulló csapadékvíz megfelelő elvezetése volt. A helyenként megsüllyedt burkolat miatt pályaszerkezet- és talajcsere vált szükségessé.

A munkálatokról Horváth László, a Magyar Közút megyei igazgató tájékoztatott:

- Az elmúlt években az önkormányzat és a közműszolgáltatók által végeztetett szennyvíz-, gáz- és csapadékcsatorna rekonstrukciós munkái után most az útburkolat felső kopórétegének cseréjére került sor. A kivitelező a munkálatokat a pályaszerkezet lokális hibáinak javításával, a felső aszfaltréteg lemarásával és mindkét oldalon a kiemelt- és süllyesztett szegélyek cseréjével kezdte. Ezt követte 5 cm vastagságban az új aszfaltréteg beépítése, illetve a szakaszon található buszöblök átépítése. Folyamatban van a szegélyen kívüli felületek rendezése, valamint be kell fejezni a hiányzó burkolatjelek (gyalogátkelőhelyek) felálláshelyét jelző vonalak és nyilak felfestését.

A feszített határidő következtében csúcsidőben 55 fővel, 2 komplett aszfaltozógéplánccal, illetve az ezeket kiszolgáló aszfaltmarókkal, szállítójárművekkel dolgoztak.

Összességében a szakemberek kicseréltek mintegy 3500 folyóméter kiemelt-, illetve 4100 folyóméter süllyesztett szegélyt, valamint átépítettek nyolc buszöblöt. A beépített aszfalt mennyisége összesen 1360 köbméter, a felfestett burkolatjelek pedig 930 négyzetmétert tesznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!