Hírek

2009.06.24. 02:23

Új elemekkel bővült a játszótér

Őriszentpéter - Május utolsó vasárnapja az idén a pünkösdölők és a gyerekek ünnepe volt. Már a tavalyi év gyereknapján sikerült civil összefogással kicserélni az elrozsdásodott hintákat, szépíteni a kisvároska focipályája melletti játszóteret.

Varga Nóra

Az önkormányzat a tavalyi CÉDE pályázaton nyert több mint 2,6 millió forintot játszótérbővítésre. Az önerő biztosításával 3,3 millió forintból bővülhetett új elemekkel a játszótér. Készült drótkötélpálya, mászótorony, babaház, homokozó, újabb tornyos csúszda mini mászófallal és egy színes rugós játék. Sokat dolgoztak a helyi ellátószervezet dolgozói a területren-dezésen. Az Őriszentpéterért Egyesület tagjai pedig felkapálták a homokot, összegereblyézték a parkban a szemetet, lefestették a padokat, bevetették fűmaggal a megfelelő részeket.

Szülők, nagyszülők, gyerekek és érdeklődők körében Rimán Lászlóné képviselő megnyitószavai után birtokba is vehették a legkisebbek a játszóteret. A régi nagyon szép környezetben lévő játszótér egy igazán jó közösségi élettér volt, s a felújítás után újra kezdik felfedezni a varázsát az őriszentpéteriek. A kismamák és a nagymamák számára is fontos, hogy a gyerekek önfeledten, biztonságos környezetben élvezhessék az együttjátszás örömét. Nagyon fontos a beszélgetés és az egymásra odafigyelés. A ját- szótér egy olyan hely, ahol ezek egytől egyig megvalósulhatnak. A játszótéravatón kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat. Sétálgatás és a padon ücsörgés közben a felnőttek jót beszélgettek. A bográcsolás füstje senkit nem zavart, a közös főzésnek megvolt a maga hangulata. Jó volt látni, ha csak egy délutánra is, a bohókás, festett arcú, festett hajú gyerekeket. Nagy volt az érdeklődés a tűzoltó- és rendőrautóknál. Az érdeklődők a rendőrök mindennapi munkájával és az autójukkal ismerkedhettek meg. Élvezték az apróságok, hogy a felnőttek rájuk szánták a szabadidejüket, együtt oltották a tüzet, és játszottak velük. A legkisebbek az idei évben is az arcfestést és a vidám hajszobrászatot kedvelték leginkább. Kézműves-foglalkozások is sikert arattak. A művelődési ház zalaegerszegi fiatal énekesek műsorával színesítette a délutáni programot. Egyik fénypontnak számított az önkormányzat jégkrém ajándéka a gyerekeknek, valamint a jelenlevők megvendégelése. Ebben Vörös Győző és az Őriszentpéterért Egyesület tagjai mesterkedtek. A nyersanyagot az önkormányzat ajánlotta fel.

A játszótéravató ünnepségen végig sütött a nap, a 120-140 megjelent gyerek és felnőtt örült a szép játszótérnek. Az sem utolsó szempont, hogy ezen a délutánon együtt lehettek az emberek családi és baráti körben, és egy kicsit kikapcsolódhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!