Hírek

2012.09.23. 09:27

Új harangláb épül Molnaszecsődön

Molnaszecsőd - Új haranglábat építenek a molnaszecsődiek. Ennek alapjába időkapszulát helyeztek el, egy kis híradást a jelenről a jövőnek.

Némethy Mária

Molnaszecsődön az 1700-as években építettek a reformátusok egy szép, fazsindelyes, őrségi  haranglábat. Ezt az  1960-as évek végén Szombathelyre, a Falumúzeumba vitték, helyette építettek egy ízléstelen tégla harangtartót.

- 2006-ban már felvetődött egy, a régi harangtoronyra hasonlító új torony építése. A Molnár Lajos Kulturális és Faluszépítő Egyesülettel pályázati pénzből, a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület HPME katalógusában szereplő Vasi örökség bemutatóhelyei célterületre benyújtott Ünnepi tér a harangláb árnyékában pályázat elnyerésekor kezdték el építeni a Hősök kertjében a Forradalmak emlékművével együtt, a régi torony formáját megtartva a harangtornyot, mely alá elhelyeztük az üzenetet - közölte Varga Gyula polgármester.

Csillag László egyesületi elnökkel, Ferentzi Sándor református lelkésszel közösen a harangláb építési tervét, a Molnár Lajos Egyesület alapszabályát, tagjai nevét, az építést támogató molnaszecsődi önkormányzat tagjai nevét, a Szecsődi és Hollósi Református Társegyházközség üzenetét, digitális adathordozón a község életéről képeket helyeztek el benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!