Hírek

2011.02.26. 12:37

Új laptopok a csepregi iskolában

Huszonnyolc új laptopot szerezhetett be a Dr. Csepregi Horváth János KIKI Általános iskolája. Az eszközök a diákok önálló és csoportos ismeretszerzését segítik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az informaikai jártasság megszerzése ma már nélkülözhetetlen a felnövekvő nemzedék számára. Azok a fiatalok, akik biztonságosan bánnak a technika adta lehetőségekkel, a későbbiekben is könnyebben korszerűsítik majd szakmai tudásukat, alkalmasakká válnak az élethosszig tartó tanulásra.

Ezt tartotta szem előtt a Dr. Csepregi Horváth János KIKI-t fenntartó Közép-Répcementi Intézményfenntartó Társulás és Csepreg város önkormányzata, amikor pályázatot nyújtottak be az informatikai infrastruktúra fejlesztésére. Az elnyert 3,8 millió forintból 26 tanulói és két tanári laptopot, valamint WIFI házzáférési lehetőséget és különböző irodai és oktatási szoftvereket vásárolt az intézmény.

Az új eszközök és szoftverek lehetővé teszik a tanárok számára, hogy valamennyi tantárgy óráin  különböző digitális oktatási tartalmakat, vagy akár az internetről származó tudásanyagot  integráljanak a mindennapi oktatási folyamatba. Emellett lehetővé válik a diákok elektronikus mérése, értékelése is.

A diákok által egyénileg használható személyi számítógépek fejlesztika tanulók egyéni tanulási módszereit és a kooperatív technikáinak elsajátítását egyaránt, valamint az önálló  információgyűjtésben és a prezentációk elkészítésében is hathatós segítséget nyújtanak. Az informatika tudatos használata a későbbiekben a munkaerőpiacon történő érvényesülést is megkönnyíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!