Hírek

2009.02.25. 03:27

Új oktatási technika és egy fitneszterem

<b>Szombathely </b> - Az ünnepélyes átadáson tegnap bemutatták az oktatást korszerűsítő tantermi multimédiás rendszereket a Kanizsai gimnáziumban, ahol fitneszterem is nyílt a diákoknak.

Merklin Tímea

- A mai recessziós világban öröm hírt adni arról, hogy oktatási intézmények tízmillió forintos beruházást valósítanak meg összefogással, majdnem csak saját erőből - mondta Módos Tibor, a KDG igazgatója az ünnepen. - A gimnázium a leendő értelmiség egy részének képzési helye; meg kell teremteni a korszerű oktatás feltételeit. Most két lépést tettünk előre: az egyiket az informatika terén: minden tanteremben van most már projektor, számítógép, DVD, hangosítóberendezés; a másikat a sport terén egy fitneszterem létesítésével.

Az együttműködés a City College Üzleti Szakközépiskola és a Kanizsai Dorottya Gimnázium között nemcsak a beruházás során valósult meg, de a felhasználás során is tovább folytatódik: például a DVD-állomány darabjait délelőtt a gimnáziumban, délután a szakközépiskolában használják. Közös a sportlé-tesítmény is.

A tantermi multimédiás rendszerek bemutatóján láthattunk egy olyan DVD-t, ami ugyan több mint 70 ezer forintba kerül, de tartalmazza az összes 20. századi térképet. (Szemben a hagyományos térképekkel, melyeknek darabja 45-60 ezer forint.) A DVD használati joga a hordozó felirata szerint a City College-é, de nyilván a KDG diákjai is használják történelemórán. A térkép számítógépes feldolgozása lehetővé teszi például, hogy lassan berajzolódó szaggatott vonallal mutassa, miként alakult ki a régi, nagy Magyarországból a trianoni békeszerződés után a jelenlegi; a vizuális élmény maradandó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!