Hírek

2017.06.11. 18:05

Újabb edzőpálya épült Bük központjában

BÜK - Nagy örömmel vették birtokba a focisták a legújabb edzőpályát a Büki Sportcentrumban.

Vadas Krisztina

A játék félidejében pedig hivata-losan is átadták a sportolóknak. A Büki TK-Mersevát megyei II-es, U19-es bajnoki mérkőzés már az új edzőpályán zajlott vasárnap. A fél-időben azonban némi meglepetés érte a meccs nézőit.

A mezes fiatalok helyett ugyanis ünnepi ruhás férfiak és nők jelentek meg a terepen - majd hivatalosan is átadták azt a sportolóknak. - 2015-ben kezdődött a kivitelezési munka, 2016 nyarára pedig már el is készültek, és egy év kellett ahhoz, hogy ráléphessenek - mondta el Falussy Péter, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár sportvezetője.

Falussy Péter sportvezető, Hollósi Szabolcs, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának versenybizottsági elnöke, Tóth Tamás igazgató, Galamb Orsolya, a BT labdarúgó-szakosztály vezetője és dr. Németh Sándor polgármester az avatón   Fotó: Unger Tamás

- A 90x68 méter nagyságú edzőpálya csaknem 17 millió forintból épült, ebből több mint 5 millió forint TAO-támogatás volt, a többit az önkormányzat tette hozzá - egészítette ki a technikai részleteket dr. Németh Sándor polgármester. Tóth Tamás, a központ igazgatója kiemelte: nemcsak a helyi sportélet miatt jelentős, hanem azért is, mert így komoly lehetőség nyílik Bük sportturisztikai fejlesztésére is.

A jövőben egyébként további, látványosabb fejlesztéseket terveznek a centrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!